Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

El PIAM del Nucli Antic entre els 100 projectes seleccionats per la BEAU

Can Sau. Escenografia d’urgència, obra realitzada per Unparelld’arquitectes i Quim Domene i inclosa en el PIAM del Nucli Antic, entre les 70 obres finalistes de la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme. 

17 de maig de 2021


Entre les 581 propostes presentades, 100 projectes han resultat seleccionats i 70 han estat elegits finalistes d’una convocatòria que reflecteix l'estat actual de l'arquitectura i l'urbanisme a Espanya. Entre aquests projectes hi figuren el Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot realitzat per Paisaje Transversal i Can Sau. Escenografia d’urgència, obra realitzada per Unparelld’arquitectes (Eduard Callís i Guillem Moliné) i Quim Domene com artista visual, acció inclosa en el PIAM del Nucli Antic. 

La Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme (BEAU) presenta els primers resultats de la convocatòria 'Panorama d'Obres d'Arquitectura i Urbanisme', que premiarà el més rellevant de l'arquitectura i l'urbanisme dels últims tres anys (2018 – 2020) amb una selecció de 20 projectes que es donaran a conèixer com a tret de sortida de la XV BEAU que se celebra aquest estiu de manera paral·lela en una doble seu - del 28 de juny al 16 de setembre a Barcelona ¿¿i del 2 de juliol al 23 de setembre a Valladolid - i amb un objectiu: servir de punt de trobada entre la ciutadania, l'arquitectura i l'urbanisme i reivindicar el valor social de les dues disciplines. 

Les obres seleccionades i finalistes han estat triades segons criteris de qualitat, pertinència, vocació social i cultural o innovació, reflectint un excel·lent treball arquitectònic, paisatgístic i urbanístic: responen als reptes de la societat, es vinculen i arrelen en els llocs on s'assenten i aporten solucions per millorar el context social i cultural en què operen. A més, aquesta setmana s’inaugura la Biennal de Venècia d’Arquitectura on Olot també serà present.

El PIAM del Nucli Antic i Sant Miquel desenvolupats por Paisaje Transversal formen part del pavelló de la que es considerada la mostra internacional d’arquitectura i art més important del món. La Biennal de Venècia d’Arquitectura obrirà les seves portes el 22 de maig i podrà visitar-se fins al 21 de novembre.

 

 

  • unparelldarquitectes_olot_0.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat