Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

'Escola d'Olot.Una 'Fake News' amb 150 anys d'història', nova mostra de la Fundació Vila Casas

La mostra, que arrenca avui i es pot veure fins al 25 de juliol de 2021, té per objectiu recuperar i reivindicar el paper d'Olot com a eix i motor de la modernitat artística de Catalunya. L'exposició forma part de les novetats del primer tram de l’any dels Espais Volart de la Fundació Vila Casas.

 

 

27 de maig de 2021


L'exposició 'Escola d'Olot. Una "Fake News" amb 150 anys d'història', comissariada per Xavier Palomo, vol ser un camí per on transitar cap a la desmitificació de l'erròniament anomenada Escola d'Olot, per tal de retornar les seves obres i els seus artistes a l'espai que els correspon.

Tal com es detalla des de la Fundació Vila Casas, es tracta d'un espai que va molt més enllà de l'encarcarament i la repetició de tòpics en què els interessos polítics, econòmics i ideològics l'han convertida. La mostra vol recuperar i reivindicar el paper d'Olot com a eix i motor de la modernitat artística del nostre país, des de la realitat documentada.

En paraules del comissari de la mostra: "Són moltes les mostres celebrades entorn d'aquest moviment pictòric i ara és el moment de fer un relat que permeti conèixer de primera mà els veritables motius que el van impulsar i que van generar una producció massiva de treballs". Palomo es proposa escriure un relat fidel a la realitat capaç de revelar uns fets concrets que evidencien el tarannà d'una societat burgesa que va trobar la seva font d'inspiració en un estil i temàtiques locals.

Aquesta exposició, que s'ha inaugurat aquest divendres 28 de maig i es podrà veure fins al pròxim 25 de juliol, s'ha organitzat en set àmbits expositius: L'Escola d'Olot; L'Escola d'Olot?; Francesc Vayreda. El final i el principi de tot plegat; Raymond Vayreda. Camí endavant sense retorn; Guerra i dictadura. Desfer el camí fet; No tot fou travessia del desert; i Una mort Natural. La mostra compta amb set obres inèdites de Joan Rebull, Enric Cristòfor Ricart, Manolo Hugué, Joaquim Claret i Martí Casadevall.

 

 

  • Espai Volart-Antoni Llena & Escola dÓlot130
  • Espai Volart-Antoni Llena & Escola dÓlot6
  • Espai Volart-Antoni Llena & Escola dÓlot153
  • Espai Volart-Antoni Llena & Escola dÓlot61
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat