Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Més balls per veure la faràndula d'Olot per Corpus

L’Ajuntament d’Olot d’acord amb la Comissió de la faràndula ha programat 4 balls més: dos el dissabte 5 de juny al matí i dos més el diumenge 6 de juny a la tarda. S’afegiran els 4 balls ja inicialment previstos que van esgotar entrades en pocs minuts. 

3 de juny de 2021


 

| Les persones que formen part de la llista d’espera oberta la setmana passada podran reservar localitats a partir de demà a les 10 h del matí. La llista d'espera s'ha tancat aquest dilluns, 31 de maig a les 20 h. 

| Amb aquests nous balls es dona resposta a totes les persones que formen part de la llista d’espera.

 

Aquest dissabte 5 i diumenge 6 de juny, Olot viurà una situació excepcional. Coincidint amb la celebració de Corpus, la faràndula ballarà fins a 8 vegades a la plaça Major. Després de la venda en pocs minuts de les 1.184 localitats previstes el passat dimecres 26 de maig, l’Ajuntament d’Olot d’acord amb la Comissió de la faràndula, han continuat treballant per ampliar el nombre de ballades donant resposta a l’interès i la il·lusió de la ciutadania per veure els Gegants, Nans i els Cavallets de la ciutat.

Després de les converses amb les diferents parts implicades en la celebració de Corpus, i d’acord amb la normativa de seguretat per la COVID-19, finalment s’ha previst ampliar el nombre de balls per aquest cap de setmana. Dels 4 balls inicials s’ha passat a 8, fet que suposarà doblar el nombre de localitats disponibles.

D’aquesta manera, la faràndula olotina sortirà a ballar a la Plaça Major els dies següents:

 

Dissabte, 5 de juny

Matí: 10 h | 12 h | Noves sessions

Tarda: 18 h | 20 h

 

Diumenge, 6 de juny

Matí: 10 h | 12 h

Tarda: 17 h | 19 h | Noves sessions

 

D’acord amb la normativa COVID, la plaça Major tindrà aforament limitat i no es podrà entrar ni sortir del recinte durant els balls de la faràndula. Per obtenir les noves entrades disponibles, les persones inscrites a la llista d’espera -oberta la setmana passada i que s’ha tancat a les 20h d'aquest vespre- rebran un correu electrònic. El mail incorporarà un codi per poder gestionar i adquirir gratuïtament les entrades. Podran fer-ho a partir d’aquest dimarts 1 de juny del 2021 a les 10 h del matí quan es podran escollir les entrades per a qualsevol de les 4 noves sessions. Cal tenir en compte que, per adquirir les localitats, s’ha d’estar registrat al web d’Olot Cultura. I que, tal com es va marcar inicialment, cada usuari podrà reservar un màxim de 4 entrades.

El codi tindrà validesa fins aquest dijous 3 de juny a les 10 h del matí. A partir d’aquesta hora, quedarà desactivat i totes les localitats que quedin disponibles es tornaran a posar a disposició del públic general a través de la web d’Olot Cultura.

L'Ajuntament d’Olot agraeix a la Comissió i a les persones balladores de la faràndula l'esforç i la predisposició a ampliar les ballades. Amb aquests 4 nous balls, tothom que forma part de la llista d’espera podrà veure ballar els gegants. Es calcula que seran prop de 600 persones. Les localitats restants (600 aprox.) s’oferiran a través dels canals habituals de Cultura a partir d’aquest dijous al matí.

 

Una celebració de Corpus, plena de novetats

Aquest serà el primer cop en la història que la faràndula surt a ballar més d’una vegada. Inicialment, tenint en compte la situació d’excepcionalitat i seguint els protocols marcats de la COVID-19, es va preveure i ampliar el nombre de ballades passant d’una a quatre per així donar resposta a l’interès de la ciutadania de gaudir d’aquesta festivitat. Ara, davant la il·lusió i resposta rebuda, s’ha tornat a duplicar aquesta xifra arribant a un total de 8 ballades.

Al mateix temps, aquest cop serà el primer en gairebé dos anys que la faràndula de la ciutat pot tornar a trepitjar els carrers d’Olot després de la pandèmia de la COVID-19 i ho farà estrenant les novetats que van introduir-se l’any passat al Protocol de la Faràndula.

D’aquesta manera, els Cabeçuts i Cavallets acompanyaran per primer cop els Gegants i el Cap de Lligamosques a la Plaça Major d’Olot. Uns Gegants que aquest 2021 estan d’aniversari. Concretament enguany es compleix mig mil·lenni des del primer cop que un dels Gegants d’Olot va sortir a ballar per la ciutat, l’any 1521.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat