Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Ampliació del termini de sol·licitud d'ajuts al pagament del lloguer

Es pot gestionar de forma presencial a través del suport de l’Oficina d’Habitatge d’Olot fins a l’11 de juny.

 

31 de maig de 2021


S’ha ampliat el termini de temps per a la presentació de sol·licituds per als ajuts de pagament del lloguer que convoca la Generalitat de Catalunya. Inicialment estava previst que el període arrenqués a finals d’abril i finalitzés aquest divendres 4 de juny. No obstant això, la Generalitat de Catalunya ha decidit ampliar el termini una setmana més, fins al divendres 11 de juny. Seguint amb les recomanacions i mesures de seguretat i sanitàries arran la COVID-19, les persones que vulguin acollir-se a aquesta convocatòria poden fer arribar la documentació a través d’aquest enllaç.

Es recomana tramitar la sol·licitud de forma telemàtica. Les persones, però, que no disposin d’accés a internet o que tinguin dificultats a l’hora de fer la tramitació, poden presentar la seva petició de forma presencial a l’Oficina Local d’Habitatge d’Olot.

L’horari d’atenció de l’Oficina Local d’Habitatge és de les 8 del matí a les 3 de la tarda. Cal tenir en compte que s’ha de demanar cita prèvia al 972 27 91 28. Les atencions es realitzaran de La Carbonera (accés des de la plaça de l’1 d’Octubre). Hi ha temps fins aquest divendres 11 de juny per formalitzar-ho.

 

Ajudes de fins a 200 euros al mes per habitatge

L’ajuda per al pagament del lloguer preveu concedir fins a un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, 200 euros mensuals com a màxim i ajustant-se en funció de la unitat familiar i el preu del lloguer, variant des del 20% al 40% de l’import del lloguer.

Els requisits per poder rebre la prestació són:

 • Acreditació de residència legal a Catalunya.
 • Disposar d’ingressos anuals de la unitat familiar iguals o superiors a 0,3 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).
 • Ser titular del contracte de lloguer de l’habitatge.
 • Acreditar el pagament de la fiança al propietari o arrendador de l’immoble.
 • No pagar un lloguer mensual superior als 550 euros.
 • Estar al corrent del pagament del lloguer en el moment de la sol·licitud o poder justificar els 3 últims rebuts pagats.
 • Abonar el pagament del lloguer de l’habitatge a través de transferència bancària, rebut domiciliat o rebut emès per l’administrador de la finca.

 

Cal tenir present que, a l’hora de presentar la sol·licitud, els usuaris han de disposar i adjuntar la següent documentació:

 • DNI / NIF/ NIE vigent de tota la unitat de convivència
 • Certificat de convivència, en el cas de persones que resideixen fora d’Olot.
 •   Justificant d’Ingressos de tota la unitat de convivència a través de la declaració IRPF 2019 i l’informe de vida laboral dels membres majors de 16 anys, en el cas de no haver presentat declaració d’IRPF
 • Llibre de família
 • Contracte de lloguer i acreditació de pagament de la fiança.
 • Rebuts del lloguer del 2021 abonats fins a la data de la presentació de la sol·licitud d’aquest ajut.
 • Qualsevol document o certificat que acrediti la situació econòmica i familiar de la unitat familiar com per exemple convenis, certificats de discapacitat, certificat renda garantida, títol de família nombrosa o monoparental, etc.

 

Aquests anys passats 52.073 famílies d’arreu de Catalunya van rebre aquesta subvenció el que ha suposat una inversió de 699.141,80 € a la comarca de la Garrotxa, tramitada a través de l’Oficina Local d’Habitatge d’Olot. Per a qualsevol dubte o consulta poseu-vos en contacte amb l’Oficina d’Habitatge d’Olot al telèfon 972 27 91 28 o bé a través del correu electrònic habitage@olot.cat.

 

 

 • Habitatges_2.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat