Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Posada en marxa del nou casal del barri de Pequín

Després de l’adequació del local i de la impossibilitat de fer-ne ús a causa de les restriccions marcades per la pandèmia COVID-19, ara es posa en marxa aquest nou local que té per objectiu ser un espai de relació, trobada veïnal i de dinamització social.

 

2 de juny de 2021


Els casals i locals de barri són espais clau d’oportunitat per treballar les relacions entre les persones, trencar l’individualisme i evitar l’aïllament i la solitud que tant s’han imposat durant aquests últims temps amb les afectacions i restriccions arran la pandèmia de la COVID-19.

Aquest dimarts 1 de juny del 2021, l’Ajuntament d’Olot, conjuntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Associació de Veïns de Pequín, ha signat un conveni per tal de gestionar conjuntament el nou casal de barri d’aquesta zona de la ciutat. Concretament l’Ajuntament d’Olot va llogar el 2019 el local, situat a l’avinguda Santa Coloma 99, per tal que acollís activitats de mig i gran format del barri. Amb aquest equipament es volia potenciar la proximitat i presència als barris, facilitar el treball preventiu i tenir més capacitat de connectar persones, activitats i, en definitiva, fer xarxa i crear espais de trobada i de relació entre les persones per crear uns barris més cohesionats i potenciar una millor convivència.

D’aquesta manera, un cop finalitzats els treballs d’adequació que s’hi ha portat a terme, el nou equipament s’afegeix als casals de Bonavista, Sant Miquel, Les Fonts i Sant Roc, com un nou equipament veïnal amb espai suficient per celebrar-hi activitats de mig i gran format. El nou local compta amb un espai polivalent amb un escenari i una sala de dimensions més petites, pensada per acollir reunions o formacions.

El nou casal de barri de Pequín, a més d’albergar la seu social de l’Associació de Veïns del barri, té l’objectiu de ser un espai de trobada veïnal, un indret propulsor d’activitats i dinamització del barri i de la ciutat, ja que es planteja que s’hi duguin a terme activitats d’arreu d’Olot sorgides d’associacions o entitats olotines.

A nivell operatiu, l’Ajuntament d’Olot, conjuntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Associació de Veïns del barri de Pequín, compartiran la gestió del local de barri amb la voluntat de sumar esforços i treballar conjuntament per assolir els objectius i finalitats que comparteixen i fer d’aquestes instal·lacions un espai viu i actiu per a tota la ciutat.

Avui dia, s’està treballant perquè l’espai pugui acollir les activitats de reforç escolar durant l’estiu i ja són diverses les entitats que han demanat poder-ne fer ús per a realitzar-hi activitats ben diverses com classes d’informàtica o sessions formatives.  

 

 

 

  • 1.jpeg
  • 2.jpeg
  • 3.jpeg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat