Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Els gegants ja són a la Plaça Major d'Olot

Ja s'ha instal·lat la pancarta en reconeixement dels gegants d'Olot que enguany commemoren mig mil·lenni des del primer cop van sortir a ballar per la ciutat, l’any 1521. Durant aquest cap de setmana, l’Ajuntament d’Olot d’acord amb la Comissió de la faràndula ha programat 8 balls més: quatre el dissabte 5 de juny al matí i quatre més el diumenge 6 de juny a la tarda. 

 

4 de juny de 2021


| Amb ganes de tornar-vos a veure. Amb ganes de tornar a sortir. Aquest és el missatge de la pancarta que s'ha instal·lat aquest divendres al matí a la Plaça Major d'Olot amb motiu de la celebració de Corpus a la ciutat.

| Durant aquest cap de setmana, Olot acollirà la festivitat de Corpus adaptada a la normativa i mesures de seguretat per la COVID-19. 

 

Aquest dissabte 5 i diumenge 6 de juny, Olot viurà una situació excepcional. Coincidint amb la celebració de Corpus, la faràndula ballarà fins a 8 vegades a la plaça Major. Després de la venda en pocs minuts de les 1.184 localitats previstes el passat dimecres 26 de maig, l’Ajuntament d’Olot d’acord amb la Comissió de la faràndula, han continuat treballant per ampliar el nombre de ballades donant resposta a l’interès i la il·lusió de la ciutadania per veure els Gegants, Nans i els Cavallets de la ciutat.

Després de les converses amb les diferents parts implicades en la celebració de Corpus, i d’acord amb la normativa de seguretat per la COVID-19, finalment es va poder ampliar el nombre de balls per aquest cap de setmana. Dels 4 balls inicials que s'havien previst s’ha passat a 8, fet que suposarà doblar el nombre de localitats disponibles.

D’aquesta manera, la faràndula olotina sortirà a ballar aquest cap de setmana a la Plaça Major:

 

Dissabte, 5 de juny

Matí: 10 h 12 h 

Tarda: 18 h | 20 h

 

Diumenge, 6 de juny

Matí: 10 h | 12 h

Tarda: 17 h | 19 h 

 

D’acord amb la normativa COVID-19, la Plaça Major d'Olot tindrà aforament limitat i no es podrà entrar ni sortir del recinte durant els balls de la faràndula. Totes les persones que volien veure la faràndula olotina han hagut de demanar la seva entrada gratuïta. En aquest sentit, es va obrir una llista d'espera per a gestionar les diverses peticions que s'havien rebut i, durant aquesta setmana, s'ha pogut lliurar les entrades a totes aquelles persones que s'hi van apuntar a través de la web d'Olot Cultura. En total, es van gestionar més de 600 noves entrades. Posteriorment, totes les localitats que van quedar disponibles es van tornar a posar a disposició del públic general a través de la mateixa pàgina web. Tal com es va marcar inicialment, cada usuari ha pogut reservar un màxim de 4 entrades. 

 

Una celebració de Corpus, plena de novetats

L'Ajuntament d’Olot agraeix a la Comissió i a les persones balladores de la faràndula l'esforç i la predisposició a ampliar les ballades i tota la dedicació en el procés de gestió i organització de l'esdeveniment. Aquest serà el primer cop en la història que la faràndula surt a ballar més d’una vegada. Inicialment, tenint en compte la situació d’excepcionalitat i seguint els protocols marcats de la COVID-19, es va preveure i ampliar el nombre de ballades passant d’una a quatre per així donar resposta a l’interès de la ciutadania de gaudir d’aquesta festivitat. Posteriorment, davant la il·lusió i resposta rebuda, es va tornar a duplicar aquesta xifra arribant a un total de 8 ballades.

Al mateix temps, aquest cop serà el primer en gairebé dos anys que la faràndula de la ciutat pot tornar a trepitjar els carrers d’Olot després de la pandèmia de la COVID-19 i ho farà estrenant les novetats que van introduir-se l’any passat al Protocol de la Faràndula.

D’aquesta manera, els Cabeçuts i Cavallets acompanyaran per primer cop els Gegants i el Cap de Lligamosques a la Plaça Major d’Olot. Uns Gegants que aquest 2021 estan d’aniversari. Concretament enguany es compleix mig mil·lenni des del primer cop que un dels Gegants d’Olot va sortir a ballar per la ciutat, l’any 1521.

 

 

  • Foto_4.JPG
  • Foto_6.JPG
  • Foto_5.JPG
  • Foto_3.JPG

    + 3

  • Foto_8.JPG
  • Foto_1.JPG
  • Foto_2.JPG
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat