Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Taller col·laboratiu per validar i prioritzar les actuacions de millora de l'Olot Pedala

Infants i joves també podran aprendre a circular sobre rodes amb un taller pràctic i participatiu d’educació viària. L’activitat col·laborativa suposa el punt final de la tercera fase del procés per a la millora de la mobilitat a la ciutat que a partir d’ara encararà la recta final amb la redacció definitiva del Pla de foment de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal (VMP).

7 de juny de 2021


Aquest pròxim divendres 11 de juny es posarà el punt final a la tercera fase del projecte participatiu Olot Pedala amb una nova activitat col·laborativa. Després de l’èxit obtingut amb la Gimcana Pedalada del passat 22 de maig en la que van participar prop d’un centenar de persones, ara s’ha organitzat un taller presencial i pràctic que servirà per validar i definir conjuntament totes les actuacions, accions així com els instruments de governança que han de regir el futur Pla de foment de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal (VMP) d’Olot.

Els mateixos veïns i veïnes interessades van escollir i votar la data i l’horari que més els convenia per a realitzar aquesta darrera sessió pràctica del procés participatiu. Finalment, a través de totes les respostes rebudes, es va escollir realitzar el taller aquest divendres 11 de juny. Durant dues hores, de 18 a 20 h, els veïns i veïnes podran conèixer de primera mà tota la informació recollida durant el procés d’Olot Pedala, ultimar l’esborrany de les propostes de millora definides, validar-les i definir, concretar i prioritzar les actuacions, activitats, accions i els instruments de governança i seguiment del futur Pla de foment de la bicicleta de la ciutat. D’aquesta manera, totes les propostes i idees sorgides i tractades durant el procés participatiu s’incorporaran en aquest document conjunt.

D’aquesta manera, a través d’aquesta sessió, s’acabaran d’establir els objectius, estratègies i línies d’actuació fins al 2030 i es definiran les actuacions concretes amb les quals materialitzar-les.

Com en les anteriors ocasions, per participar-hi només cal inscriure’s a través d’aquest enllaç. La jornada es portarà a terme al Firal d’Olot i, paral·lelament, els infants i joves també podran participar-hi sumant-se al taller d’educació viària pràctic i didàctic. Durant les dues hores del taller col·laboratiu, els infants i joves podran circular pel Firal descobrint i aprofundint en l’àmbit de la seguretat i l’educació viària amb la col·laboració de l’Escola Pia d’Olot.

 

Més d’un miler de participants pedalant per una mobilitat més sostenible a Olot

Fins ara, més d’un miler de persones han format part de les enquestes, sessions de diagnosi i treball i activitats que s’han portat a terme dins del marc del procés participatiu Olot Pedala. Amb la voluntat i objectiu d’involucrar al màxim nombre de veïns, veïnes, entitats i col·lectius d’Olot així com ser el màxim de col·laboratiu i eficient possible, el procés s’ha va dividit en quatre fases ben diferenciades.

Al mateix temps, s’han establert un conjunt de sessions participatives telemàtiques entorn la mobilitat urbana, la mobilitat interurbana o infraestructures per recollir totes les opinions i idees.

A part de les sessions de treball en línia també s’ha contactat amb membres d’entitats, empreses o a nivell particular per conèixer i recollir totes les visions i opinions. De manera complementària també s’han portat a terme sessions de treball amb la comunitat educativa com la Comissió de famílies; persones amb diversitat funcional, trobades amb la coordinadora d’entitats i sessions amb col·lectius de joves i adolescents, entre altres.

Totes les idees, propostes i conclusions de cada una de les trobades i sessions realitzades són consultables a la web del procés Olot Pedala i, de forma conjunta, s’han estat tractant i analitzant per incorporar-les.

Per últim, el pròxim mes de setembre està previst realitzar l’última fase de retorn i tancament del projecte on es revisarà el contingut i la redacció definitiva del Pla per al foment de la mobilitat en bicicleta i els vehicles de mobilitat personal que inclourà actuacions de formació, difusió i pedagogia per al foment de l’ús de la bicicleta, actuacions en infraestructures de la ciutat i altres elements com revisió de la normativa i serveis municipals relacionats amb la mobilitat.

 

 

  • Imatge_Taller_1.png
  • DifusioTaller11Juny_v32.png
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat