Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Olot fa un gest per l’ELA

Avui, Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), l’Ajuntament d’Olot se suma a la campanya ‘Fes un Gest per l’ELA’ de la Fundació Miquel Valls per donar suport i visibilitat a les persones afectades i a les seves famílies.

 

21 de juny de 2021


El 21 de juny es commemora el Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Un any més, l’Ajuntament d’Olot se suma la campanya ‘Fes un Gest per l’ELA’ il·luminant de color verd la Plaça Clarà, un dels espais més emblemàtics de la ciutat.

D’aquesta manera, Olot se suma a la campanya que impulsa la Fundació Miquel Valls mostrant així el seu suport a totes aquelles persones que pateixen aquesta malaltia i als seus familiars. Alhora, des del Consistori s’anima a tots els veïns i veïnes perquè se sumin al projecte fent-se una fotografia realitzant el gest per l’ELA i penjant-la a les xarxes socials amb les etiquetes #FesunGestperlELA, #ELA, #DiamundialELA i #FundacioMiquelValls. El gest per l’ELA es basa en posar la mà dreta amb els dits polze i índex en forma de lletra “L”

Amb aquestes accions, es vol fer visible aquesta malaltia minoritària que afecta unes 400 persones arreu de Catalunya i donar suport a l’entitat Fundació Miquel Valls i a tots els seus projectes de millora de la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia i a les seves respectives famílies.

L’ELA, també coneguda com a malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. Aquesta patologia avui dia no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu que comporta.

S’estima que unes 350.000 persones pateixen aquesta malaltia arreu del món. La Fundació Miquel Valls és l’única entitat sense ànim de lucre a tot Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i altres malalties de motoneuronals, oferir suport a les seves famílies, i promovent-ne la investigació.

 

 

  • Imatge_2.jpg
  • ELA_1.jpg
  • Collage1.png
  • Imatge_1.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat