Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Millora de les grederes del Volcà Montsacopa

Es tracta d’unes obres de manteniment, restauració i seguretat de diversos punts i zones del circuit existent que permetran millorar l’espai, des de la vessant paisatgística i funcional.

21 de juny de 2021


El passat dijous 17 de juny van començar els treballs de millora al volcà Montsacopa, concretament a la zona de les grederes situades al costat sud del volcà. Les obres, que no són agressives per l’entorn, pretenen accentuar els valors naturals d’aquest espai a través de diverses actuacions en matèria de manteniment, restauració i seguretat que afectaran diferents punts i zones del circuit existent, datat del 2015.

Els treballs permetran millorar l’espai tant pel que fa a la vessant paisatgística com funcional. D’aquesta manera, s’està actuant per millorar la seguretat de l’itinerari existent – amb moviments de terres i recuperant els trams que s’havien deteriorat i suposaven un risc per als vianants – així com arreglant les deformacions de les platines d’acer que delimiten el recorregut, reforçant ancoratges i canviant el paviment per un de nou a base de barres d’acer corrugat que pugui evitar l’erosió de la greda i la lliscabilitat en els trams de més pendent.

Tenint en compte l’interès geològic, científic, cultural, pedagògic i paisatgístic així com les condicions i normatives urbanístiques del POUM i del Pla especial de la Zona Volcànica de la Garrotxa, les obres segueixen i compleixen amb totes les normatives en matèria de protecció i actuació en aquest àmbit.

Els treballs està previst que s’allarguin 15 dies i tenen un cost de 12.024,31 euros.

 

 

  • Grederes_2.jpg
  • Grederes_1.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat