Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Olot celebrarà aquest setembre les Festes del Tura, amb un format adaptat a la COVID-19

Festes del Tura

La plaça Major, la plaça de braus i el Parc Nou acolliran les activitats de les Festes del Tura d’enguany, donant compliment a les mesures de prevenció de la COVID-19 dictades pel PROCICAT. Lluís Juanola és l’autor del cartell de la Festa Major d’Olot, que tindrà lloc del 4 al 8 de setembre.

27 de juliol de 2021


Olot recuperarà aquest setembre les Festes del Tura. Després d’un any sense poder-se celebrar a causa de la COVID-19, aquest 2021 la Festa Major d’Olot s’iniciarà el dissabte 4 de setembre i finalitzarà el dimecres 8. Duraran cinc dies, la ciutat podrà gaudir de la programació de Festes que s’adapten a les mesures dictades pel PROCICAT per fer front a la pandèmia.

Seguint amb les indicacions dictaminades, les Festes del Tura comptaran aquest any amb tres escenaris. A la Plaça Major s’hi concentraran les activitats de cultura popular (la faràndula), a la Plaça de Braus tindrà lloc l’oferta de concerts que es complementarà amb el Parc Nou. Es tracta d’espais que formen part de forma excepcional de les Festes del Tura donada la situació actual arran la pandèmia pel coronavirus. Per tal d’evitar aglomeracions, s’hauran de limitar els aforaments als espais - els quals tindran control d’accés - i el públic haurà d’estar assegut tal com marca el PROCICAT.

Durant els dies de Festes, a cada espai hi haurà una programació musical de 2 a 3 concerts diaris que finalitzaran, com a molt tard, a les 0:30 h tal com marquen les restriccions del PROCICAT. Per poder-hi accedir, caldrà disposar d’una entrada gratuïta que es podrà obtenir a partir de finals d’agost.

La cantant Suu, Marc Parrot, el Pony Pisador, el Pot Petit, Xiula i la Principal de la Bisbal són algunes de les propostes musicals d’aquestes Festes del Tura. La programació musical de Festes havia previst inicialment l’actuació d’una altra formació destacada del panorama musical català que, si les dades epidemiològiques milloren i el PROCICAT ho permet, podrà actuar a la ciutat aquesta tardor. 

Un altre dels elements que aquest any variaran és que no podrà haver-hi zona de barraques ja que el PROCICAT no permet el consum d’aliments i begudes en espais públics.

Pel que fa a les activitats impulsades per les entitats, des de l’Àrea de Festes s’està parlant amb els responsables de cada acte perquè, d’acord amb les mesures dictades i atenent a les indicacions de Protecció Civil, es pugui decidir si és possible o no cada celebració i/o amb quines condicions. 

 

Lluís Juanola, autor del cartell de les Festes del Tura 2021

L’alcalde Pep Berga, el regidor de Festes Agustí Arbós i representants de la Comissió de Festes han descobert aquest dimarts 27 de juliol a la tarda a l’Hospici el cartell de Festes del Tura d’enguany, obra de Lluís Juanola Comajoan.

Nascut el 1945 a Olot, Juanola ha fet d’un dels cavallets de la faràndula olotina la imatge de la Festa Major de la ciutat. De fet, els cavalls tenen molta importància en la seva obra i els cavallets són una de les icones de les Festes. L’artista ha aprofitat aquest vincle per plasmar-ho en el cartell que aquest any es converteix en la imatge de la Festa Major de la ciutat.  

En Lluís Juanola és un dels artistes olotins més rellevants per la seva originalitat i exigència. La seva trajectòria comença de ben jove al voltant de l’Escola d’Art d’Olot per posteriorment decantar-se cap a una visió personal més orientada al cezanisme i expressionisme. Segons destaca Marcel Dalmau a l’exposició d’Àmbit Sant Lluc dedicada a Juanola: “Durant molt temps els seus temes se centraren en el seu entorn vivencial del carrer del Sastres, els interiors del vell edifici on hi tenia el seu estudi, les vistes cap els carrers i les teulades, i els retrats d'alguns dels seus veïns, es convertiren en els seus principals motius junt amb el paisatge més immediat. És dels pocs pintors olotins que pinta vistes nocturnes amb tanta o més càrrega pictòrica i poètica que la seva obra diürna”.

Tothom que desitgi disposar del cartell de Festes del Tura 2021 el podrà recollir a partir d’aquest dimecres 28 de juliol a Can Trincheria (de 10 a 14 h i de 16 a 19 h). La imatge serà la portada del programa de Festes que, com cada any, es distribuirà a finals d’agost per tots els domicilis d’Olot.

Coincidint amb la festivitat de Santa Sabina es repartirà el programa de Festes del Tura que aquest any tornarà a disposar d’aplicació on es podrà consultar la informació diària actualitzada. Una informació que també es podrà trobar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat.

 

 

 • Cartell_FdT_3.jpg
 • Cartell_FdT_7.jpg
 • Cartell_FdT_18.jpg
 • Cartell_FdT_5.jpg

  + 7

 • CARTELL LLUÍS JUANOLA 297x420.jpg
 • Cartell_FdT_12.jpg
 • Cartell_FdT_9.jpg
 • Cartell_FdT_16.jpg
 • Cartell_FdT_6.jpg
 • Cartell_FdT_14.jpg
 • Cartell_FdT_11.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat