Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Més balls de la faràndula per Festes del Tura

Festes del Tura

Gegants, Cabeçuts i Cavallets faran 2 sessions més i per tant la faràndula sortirà fins a 10 vegades en els 5 dies de Festes del Tura. El segon concert del Pot petit i un nou ball del Porc i el Xai s’incorporen a la programació de la Festa Major d’Olot. Les noves entrades es podran reservar demà dijous 2 de setembre a partir de les 18h amb el sistema de venda d’Olot Cultura.

1 de setembre de 2021


Aquest dijous 2 de setembre a partir de les 18h es podran reservar les entrades per a les noves sessions de les Festes del Tura. Seran gairebé mil localitats més per a 2 nous balls de la faràndula que tindran lloc el dissabte 4 de setembre a les 16h (abans de les dues sessions ja inicialment previstes) i el diumenge 5 de setembre a les 9h del matí (també abans dels 2 balls programats).  

Per poder disposar d’entrades per als nous balls de la faràndula caldrà entrar pel sistema de venta d’Olot Cultura olotcultura.koobin.cat. A diferència del sistema que s’ha fet servir fins al moment per Festes del Tura que no ha tingut el rendiment esperat, per utilitzar el sistema d’entrades d’Olot Cultura es recomana registrar-s’hi prèviament per agilitzar el procés de compra.

L’Ajuntament d’Olot agraeix als balladors de la faràndula l’esforç que faran per aquestes Festes del Tura que permetrà que Gegants, Cabeçuts i Cavallets surtin 10 cops en 5 dies a plaça, seguint amb el model ja iniciat per Corpus que també va doblar el nombre de sessions previstes. D’acord amb la Comissió de la faràndula, per Corpus es van programar 8 balls amb una assistència de prop de 2.400 persones. Per Festes del Tura i amb les noves sessions programades, es podran superar les 4.000 entrades, el que suposa un increment del 75% de la capacitat respecte les ballades de Corpus.

El Porc i el Xai de l’AOAPIX també ballarà en més d’una ocasió per Festes del Tura. Sortiran novament a la plaça Major d’Olot el dimecres 8 de setembre a 18h, acompanyats d’en Clam dels Almogàvers Garrotxins, just abans de la presentació del nou gegant de la Faràndula Ràcing Team per la qual ja no queden entrades disponibles.  

Arran de la forta demanda del concert del Pot Petit, per Festes del Tura s’ha programat també una segona sessió. Tindrà lloc el dimecres 8 de setembre a les 20h al Parc Nou, després de l’espectacle inicialment previst.

 

Aquest dissabte 4 de setembre comencen les Festes del Tura

La Plaça Major, la plaça de braus i el  Parc Nou són els tres escenaris de Festes del Tura. Aquest dissabte 4 de setembre comencen els actes de la Festa Major d’Olot -que obrirà oficialment el pregó de la Unió Esportiva Olot coincidint amb el seu centenari- i que s’allargarà fins al dimecres 8.

Durant 5 dies s’han programat fins a una 50a d’actes, que d’acord amb les mesures dictades pel PROCICAT davant la COVID, tindran l’accés restringit i aforament limitat per prevenir i evitar contagis. Per aquest motiu, i amb l’objectiu d’assegurar una correcta distribució de les entrades, des de l’organització de Festes del Tura es va marcar un protocol per assegurar que el màxim nombre de persones podien gaudir de les activitats programades per a la Festa Major d’Olot. Aquest dilluns s’han pogut recollir les entrades per als balls de la faràndula i els espectacles infantils mentre que aquest dimarts s’han pogut reservar la resta d’activitats.

Per a més informació podeu consultar el nou web de Festes del Tura al portal de l’Ajuntament d’Olot: https://www.olot.cat/festes-del-tura.htm.  

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat