Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Olot s'incorpora a un projecte pioner per a la digitalització de l'esport català

Equipaments esportius de la ciutat comptaran amb un sistema de càmeres d’intel·ligència artificial que permetrà donar cobertura a les competicions. L’Ajuntament d’Olot s’ha sumat a la iniciativa impulsada per la Fundació Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per donar visibilitat i contribuir a la promoció de l’esport local i de base. 

2 de setembre de 2021


La plataforma de continguts digitals de l’esport català es va presentar el passat mes de març. La Generalitat i la Fundació UFEC van donar a conèixer el projecte EsportPlus.tv, que pretén instal·lar càmeres a 1.300 equipaments esportius catalans per al seguiment en directe de qualsevol competició. Un contingut que es facilitarà als usuaris a través de la plataforma EsportPlus.tv, accessible des de qualsevol dispositiu. De moment, 20 federacions han apostat pel nou canal, que vol arribar als 1,5 milions d’usuaris al llarg dels primers 5 anys.

Amb la voluntat d’estendre’s pel territori, la ciutat d’Olot s’ha incorporat al projecte amb la instal·lació de càmeres a diferents equipaments de la ciutat. Es treballa amb la previsió d’instal·lar sis dispositius a diferents equipaments  segons l’acord que estan ultimant l’Ajuntament d’Olot i la Fundació UFEC.

Amb la posada en marxa d’aquesta plataforma, els clubs podran disposar d’un sistema de retransmissió de les competicions que podrà arribar a més públic des de qualsevol dispositiu accedint als continguts tant en directe com en diferit.

L’acte de presentació ha tingut lloc aquest dijous 2 de setembre, al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot i ha comptat amb l’assistència de Pere Vilà, director de la Fundació UFEC, el regidor d’Esports d’Olot, Aniol Sellabona, i de representants dels diferents clubs esportius de la ciutat: Club Natació Olot,  Unió Esportiva Olot, Club Bàsquet Olot, Club Volei Olot, Club Hoquei Olot i Club Patinatge Artístic Olot.

La nova OTT de l'esport català ja ha començat a emetre en període de proves a través d’EsportPlusTV a Youtube. La plataforma digital de continguts esportius permetrà donar visibilitat a gran part de la competició que es desenvolupa, ja siguin d’abast català com estatal, i especialment internacional. Més d’un centenar d’instal·lacions esportives municipals a tot Catalunya disposaran dels dispositius de gravació automatitzada per a EsportPlus.tv a partir d’aquesta tardor. L’objectiu és arribar cobrir 2.000 esdeveniments esportius cada cap de setmana.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat