Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Nova exposició: 'Davant de Sant Esteve. Fotografies d'Emili Pujol'

Del 3 al 30 de setembre es podrà veure, al vestíbul de Can Trincheria, l’exposició Davant de Sant Esteve. Fotografies d’Emili Pujol, organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

3 de setembre de 2021


A més de regentar un estudi on feia retrats, Emili Pujol Planagumà (Riudaura, 1908-Olot, 1972) també va treballar com a fotògraf ambulant. Aquests fotògrafs, també anomenats minuters, feien fotos al carrer amb una càmera de caixa que permetia un revelat gairebé instantani i en el mateix lloc, la qual cosa abaratia el procés.

L’espai preferit d’Emili Pujol era la placeta d’Esteve Ferrer, davant de l’església de Sant Esteve: un lloc de pas privilegiat on els dies festius i assenyalats circulava una gran munió de gent.

Aquestes desenes de fotografies, procedents del fons del fotògraf que es conserva a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, mostren unes estampes de l’Olot dels anys cinquanta i seixanta avui totalment desaparegudes però encara presents en els àlbums de fotografies de moltes famílies olotines.

 

 

  • Expo_Davant de Sant Esteve_imatge.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat