Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

La XXIV Terra de Remences · Energy Tools passa per Olot

La històrica marxa cicloturista comptarà amb la participació de més de 2.200 ciclistes i passarà per la ciutat en dues ocasions tallant puntualment la circulació en el moment que creuin Olot.

 

9 de setembre de 2021


Demà, diumenge 12 de setembre, se celebra la històrica marxa cicloturista Terra de Remences · Energy Tools que enguany arriba a la seva XXIV edició i que comptarà amb la participació de més de 2.200 ciclistes.

A Olot està previst que passin en dues ocasions, fet que suposarà afectacions viàries, talls puntuals de la circulació i desviacions concretes en el moment que els ciclistes creuin la ciutat.

El primer pas es realitzarà pels volts de les 08:10 h, quan els participants hauran acabat d’engegar motors i aniran tots agrupats. Els ciclistes arribaran des de Les Preses i entraran a la ciutat per l’avinguda de Santa Coloma, travessant el passeig de Barcelona i passant per Plaça Clarà, el carrer Pare Roca, la carretera Sant Joan les Abadesses, avinguda Europa, l’N-260 i fins a l’accés a la carretera de La Canya en direcció a Llocalou.

La segona vegada que passin per la ciutat està previst que sigui pels volts de les 09:45 h. En aquest cas, els ciclistes ja estaran més distanciats entre sí. Accediran a Olot des de Vallfogona del Ripollès per l’N-260, des de la zona de l’Hostal del Sol, per posteriorment dirigir-se a l’avinguda Europa, la Plaça Unió Europea, l’avinguda Europa, l’avinguda Països Catalans, l’avinguda Pla de Dalt i sortir de la ciutat per la carretera de Riudaura en direcció a la Pinya.

 

Una marxa històrica amb ambaixadors de renom

En concret, enguany, Tomi Misser, campió màster fa pocs dies de la SwissEpic fent equip amb Karl Platt, campió del món màster 35 i subcampió júnior en descens; el triatleta professional i actual campió de triatló esprint elit d’Espanya, Nan Oliveras, el millor tanquista espanyol, membre de l’equip organitzatiu de La Vuelta Espanya, Javier Moracho, el destacat pilot de motociclisme i participant del Ral·li Dakar, Gerard Farrés, el motociclista de Qatar dues vegades guanyador del Campionat Mundial d’Enduro de Motociclisme, Mashel Alnaimi, o l’ex-professional Melcior Mauri, guanyador de La Vuelta 1991, són els grans ambaixadors d’aquesta Terra de Remences · Energy Tools. Tots ells formaran part de la primera línia de la marxa que comptarà amb la presència de Jaume Espuña, membre del club a qui també s’ha previst realitzar-li un homenatge abans del tret de sortida.

Fundada el 1998 pel Club Ciclista Bas, és la prova esportiva solidària més multitudinària de La Garrotxa i la segona marxa per volum de participants de tot l’Estat. Cada any es porta a terme aquesta marxa, de 100 i 175 quilòmetres i amb 2.600 metres de desnivell acumulat, que passa per alguns dels entorns més privilegiats de La Garrotxa, el Ripollès i Osona.

La marxa comptarà amb 10 vehicles itinerants de l’organització; 6 ambulàncies equipades amb 6 tècnics, 5 metges i 2 infermeres que permetran donar resposta sanitària immediata en cas de necessitat; 25 tècnics que es mouran amb motocicletes de l’organització responent dubtes, seguint als participants i vetllant per la seguretat indicant el recorregut, els giratoris i marcant les cruïlles.

A part, la prova compta amb més de 500 voluntaris que hi donen suport i part de la recaptació recollida es destina a entitats sense ànim de lucre de la zona com l’Oncolliga, la Fundació Albert Bosch o Càritas.

Pionera a Catalunya, està inclosa en la Union Cycliste Internacionale (UCI) i a la Real Federación Española de Ciclismo i, any rere any, compta amb la col·laboració de més de 140 empreses de la zona. Un suport que encapçala la firma Energy Tools, que n’és la patrocinadora oficial.

 

 

  • ETdVjthWoAEwjx1.jpg
  • Captura de pantalla 2021-09-10 143843.png
  • EQ9mpfRW4AAoVJ1.jpg

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat