Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Inici del Curs Escolar 2021-2022 a Olot

186 alumnes han iniciat el curs a les Escoles Bressol Municipals. Arran la pandèmia de la COVID-19 continua vigents les mesures de prevenció de contagis com l’obligatorietat de mascareta al pati si es barregen grups bombolla. Cada centre educatiu d’Olot ha elaborat el seu pla d’obertura, segons les recomanacions del Departament d’Educació, adaptat a les característiques de les seves instal·lacions.

 

13 de setembre de 2021


Aquest dilluns 13 de setembre els infants i joves de la ciutat han retornat a les aules per arrencar un nou curs que continua marcat per la pandèmia de la COVID-19. En el cas de les Escoles Bressol Municipals el curs comença amb 186 infants matriculats. Tant a l’etapa d’educació infantil, educació primària i secundària, les xifres d’alumnes matriculats són gairebé les mateixes del curs passat.

Seguint les indicacions del Pla d’inici del curs 2021-22, cada centre ha desenvolupat el seu pla d’obertura, adaptant les mesures i recomanacions del Departament d’Educació, a les característiques i instal·lacions. La voluntat és aconseguir el millor funcionament possible, minimitzant al màxim l’impacte de la COVID-19.

 

Escoles obertes i presencialitat

Seguint amb la línia del curs anterior, els centres s’organitzaran a través de grups estables o grups bombolla i, per fer minvar la possible transmissibilitat es manté la necessitat de ventilació, rentat de mans i distància de seguretat, exceptuant els cursos d’infants més menuts. Únicament els grups bombolla que es trobin sols al pati poden anar sense mascareta. En cas de compartir zona de lleure amb més grups, serà necessari l’ús d’aquest element de protecció.

A part d’això, s’han establert un seguit de canvis en les recomanacions davant la COVID-19:

 

  • No és necessari prendre la temperatura corporal en accedir a l’escola.
  • Les famílies i pares podran accedir als centres per a la realització de l’adaptació en el cas de l’educació infantil tot i que les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals.
  • Estructuració de les aules i sessions per grups classe, que correspondran als grups bombolla.
  • Espais com menjadors, biblioteques o espais comuns que anteriorment s’havien utilitzat com a aules, poden retornar a la seva utilitat anterior; si així ho escull la direcció del centre
  • Es permet la realització de festes escolars amb presencialitat de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància i mascareta.
  • Es mantenen els accessos dividits i diferenciats tot i que els alumnes poden coincidir en l’hora d’arribada accedint als centres de forma coordinada i conjunta.
  • Es manté l’increment de neteges i desinfeccions, però disminueix la seva intensitat.

 

En aquest sentit, en el cas de les classes als cursos de secundària, en cas de detectar-se un positiu, l’aula serà dividida en dos grups: els alumnes que han passat la malaltia en menys de 6 mesos o estan vacunats i aquells que no.  En el primer cas només caldrà que facin un test d’antígens i, si surt negatiu, dirigir-se de nou a l’aula i, en el segon cas, serà necessari disposar de PCR i, indiferentment del resultat, els infants quedaran confinats.  

L'alcalde d’Olot, Pep Berga, ha comentat que es tracta d’un “inici de curs que afrontem amb el màxim esforç, responsabilitat i on és clau no abaixar la guàrdia”. En aquesta mateixa línia, la regidora d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, Mariona Camps, ha apel·lat a la “conveniència de vacunar-se” de les famílies i alumnes per així procurar per la seguretat i prevenció de tots els alumnes, centres i, per extensió, les famílies.

 

 

  • Inici_Curs_1.jpg
  • Inici_Curs_2.jpg
  • Inici_Curs_5.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat