Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Més de 250 alumnes exposen els seus projectes en el tret de sortida del Robolot 2022

L'organització espera mobilitzar un miler de persones durant els seus dos dies d’activitats i més de 180 docents participaran de la jornada d’Innovació. 

6 de maig de 2022


Aquest divendres i dissabte Olot es converteix en l’epicentre internacional de la Robòtica didàctica. Creadors, divulgadors i educadors es reuneixen a la capital de la Garrotxa per posar en comú les últimes innovacions en programació i robòtica educativa. Un aparador del qual en s'espera que en sorgeixin moltes propostes que, des de Robolot Team, faran arribar al director general d'Innovació, Digitalització i Currículum, Joan Cuevas Expósito, que s'ha encarregat de la inauguració del certamens.

 

Tots els Instituts Garrotxins participaran a la fira Steamakers

Avui, divendres 6 de maig, de les 10 del matí a les 12:30 h el Firal d’Olot s'ha transformat en un gran aparador de projectes tecnològics que s’estan treballant als diferents Instituts de la comarca. Més de 250 alumnes, dels 5 instituts de la Garrotxa, ensenyen públicament una vuitantena de propostes innovadores en l’àmbit de la tecnologia, la ciència i l’art a tota la ciutadania. A la Fira, també hi participen estudiants de Cantàbria, de Granada i de l'Institut Pedro Cerrada de Saragossa. També s'hi pot veure al robot humanoide “Peeper” de l’Institut Mediterrani d’Estudis en Recerca en Informàtica i Robòtica de Perpinyà.

Demà, dissabte 7 de maig, s’invertiran els papers, i el Firal en comptes de ser un aparador de les creacions dels alumnes es convertirà en un espai d’aprenentatge amb la realització dels diferents tallers de robòtica programats durant el dia. Alumnes de primària fins a batxillerat podran aprendre a programar amb Lego, amb Scratch, amb Microblocks o amb ArduinoBlocks, entre d’altres.

 

Una trentena de ponents a la Jornada d’Innovació

La Sala Torín acollirà demà la Jornada d'Innovació en Programació i Robòtica Educatives. Una jornada pensada per a docents de tots els nivells educatius interessats en la didàctica de la programació i la robòtica. L’activitat també està oberta al públic en general i, a hores d’ara, ja compta amb més de 180 inscrits.

Durant la Jornada, està previst una trentena de ponents d’arreu del món exposaran en format short talks les últimes novetats en recerca, metodologia i programació en el camp de la robòtica educativa. Informacions que complementaran amb demostracions pràctiques. A la tarda, es farà una jornada de networking per tal que tots els assistents puguin veure els materials i els projectes presentats, i preguntar i intercanviar opinions amb els ponents, fomentant així el treball cooperatiu i la creació de sinèrgies.

 

Mappings, teatre i una cloenda especial

L’art també tindrà un paper important en aquest Robolot 2022 que es focalitza en la participació. Per això, avui a partir de les 21:30 h, es portarà a terme el concurs de mappings transformarà la façana de l’Ajuntament d’Olot en una pantalla gegant a on es podran veure les creacions dels diferents participants.

La companyia de teatre Anna Roca, oferirà dues actuacions de l’obra “Valentina Quàntica” a la Sala Magma de l’Espai Cràter (divendres i dissabte). I la màgia i la música seran presents a l’acte de cloenda que tindrà lloc dissabte, 7 de maig a les 18 h a l’Espai Cràter.

 

 

  • Robolot_5_
  • Robolot_3_
  • Robolot_14_
  • Robolot_8_

    + 4

  • Robolot_16_
  • Robolot_12_
  • Robolot_4_
  • Robolot_9_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat