Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

G&O Talent, a la recerca de les claus per a la captació i retenció del talent a Olot i comarca

Una enquesta recopilarà informació real i detectarà les eines i els elements clau per definir l’estratègia de captació de professionals qualificats i la retenció del talent, principals objectius de les empreses de la Garrotxa. La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament d’Olot, DinàmiG, el Consell Comarcal de la Garrotxa i les principals associacions empresarials de la comarca, els instituts i els sindicats.

8 d'agost de 2022


En les properes setmanes es durà a terme una enquesta orientada únicament a aquelles persones garrotxines que actualment treballen fora de la comarca. La iniciativa té el propòsit de reunir informació verídica i real de les problemàtiques que els ciutadans i ciutadanes veuen en el desenvolupament laboral a la comarca i quines són les causes que els han portat a treballar fora.

D’aquesta manera, amb dades reals i concretes, es podrà definir una estratègia per potenciar la recerca de professionals qualificats i la retenció del talent a la Garrotxa, dos dels principals reptes en els quals coincideixen la majoria d’empreses del territori a l’hora de cobrir llocs de treball qualificats i obrir noves línies de negoci.

L’enquesta, de fàcil accés i resposta, es podrà resoldre en pocs minuts. Primer es demana sobre el perfil de la persona que respon i seguidament es pregunta sobre quins aspectes es valora més a l’hora d’escollir un lloc on treballar, quines raons portarien a la persona a treballar de nou a la Garrotxa o quins serveis hi troba a faltar per al seu bon desenvolupament laboral, entre altres.

Per tal d’impactar al públic objectiu de l’estudi, s’utilitzaran diverses vies de difusió del missatge com les universitats, els ambaixadors de la ciutat i comarca, o els propis contactes de les persones que vulguin participar en la distribució de l’enquesta. Per facilitar l’accés i agilitzar el procés de recollida d’informació, l’enquesta es distribuirà a través de xarxes socials, whatsapp, correu electrònic, web i altres canals digitals. 

La realització d’aquest Pla és un  dels reptes que té identificats com a prioritaris el Pacte per la Formació Professionalitzadora i l’Ocupació de la Garrotxa des de la seva signatura, a finals del 2018, i que aquest any compta amb la dinamització de l’empresa Lead to Change, liderada per Xavier Marcet, que treballarà conjuntament amb les entitats impulsores del projecte i les empreses de la comarca en un pla d’accions que permeti projectar solucions concretes.

L’enquesta ja es pot respondre a la pàgina web de DinàmiG www.dinamig.cat i es pot compartir a aquelles persones que es trobin en la situació abans exposada. Per a més consultes o informació sobre el projecte es pot accedir a www.dinamig.cat, es pot telefonar al 972 26 01 52 o bé enviar un correu electrònic info@dinamig.cat.

 

 

  • Talent_1_
  • Whats.Insta.Post
  • Proposta 1. Olot Talent

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat