Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Creix el Bici Bus d'Olot

La proposta desplegada a l'escola Sant Roc s'amplia de dies amb la voluntat d'anar creixent i aglutinant més participants. El bici bus s’ha tornat a posar en marxa aquest divendres, coincidint amb els actes programats a Olot amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

16 de setembre de 2022


Des de fa un any, cada divendres, els infants de l'escola Sant Roc arriben al centre educatiu pedalant. Es tracta del Bici Bus, el primer que es va posar en marxa a Olot i que reprodueix el funcionament d'un autobús escolar, però utilitzant la bicicleta.

Ara, un any i curs després de l'inici del primer Bici Bus a la ciutat, el projecte s'ha estès per Olot, ampliant el nombre d'interessats, arribant a altres centres com l'INS Montsacopa i despertant l'interès de molts altres espais educatius de primària i secundària.

Després d’aconseguir un balanç molt positiu d'aquest primer any d'activitat, s’ha decidit ampliar un dia més el Bicibus. A més de sortir cada divendres, els dimarts serà l’altre dia de la setmana que l’alumnat anirà a l’escola amb bicicleta. Paral·lelament, s'han marcat com a objectiu poder arribar a estudiants de cursos de primària superiors i estendre aquest sistema de mobilitat arreu del centre.

Per participar-hi només cal registrar-se a l'aplicació Bici bus d'Olot i escollir la parada més propera a casa. Amb un simple clic, el bici bus passa a recollir els infants a la parada i a l'hora indicada. Pares, mares, familiars de l'escola o docents voluntaris són els encarregats de vetllar per la seguretat dels infants i el bon desenvolupant de l'activitat, acompanyant-los en tot moment i durant tot el recorregut. Aquest divendres 16 de setembre ha estat la primera sortida del curs del Bici Bus queha comptat amb amb més d'una trentena de participants.

 

Tret de sortida de les activitats de la Setmana de la Mobilitat a Olot

Aquest reinici del Bici Bus de l’escola de Sant Roc ha començat amb l’inici de la Setmana de la Mobilitat, a la que s’ha adherit l’Ajuntament d’Olot amb diferents activitats.

En concret, del 16 al 30 de setembre es porta a terme la campanya informativa a tots els centres infantils, de primària i secundària de la ciutat amb la voluntat de donar a conèixer el projecte de Bicis Actives i, d'aquesta manera, incrementar la planta de recollida de bicicletes en desús per poder-les cedir a persones en situació de vulnerabilitat i necessitades d'un mitjà de transport.

Posteriorment, el dimecres 21 de setembre es portarà a terme el Taller de Bicis Actives amb la col·laboració d'Aula Format i Roba Amiga; una activitat basada en la renovació i reparació de bicicletes en desús per poder-les lliurar a altres persones. El taller es portarà a terme de 18 a 20 h al Firal Petit d'Olot. L'activitat, impulsada per Bicis Actives, també permetrà formar i aconsellar als participants sobre la restauració i renovació de bicicletes i aportarà els coneixements necessaris perquè els assistents puguin aprendre a fer-ne el seu propi manteniment. A més, tots els assistents que portin la seva bicicleta se'ls farà una diagnosi de l'estat de la seva bici i se'ls donarà consells i formació perquè puguin reparar les avaries que puguin sorgir.

Aquest mateix dia, també està previst el taller de salut i mobilitat 'Fem salut!', a càrrec de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament d'Olot al Parc Nou. Un tècnic d'Esports serà l'encarregat d'organitzar un conjunt d'exercicis bàsics vinculats amb la mobilitat i pensats per a potenciar hàbits saludables entre la ciutadania.

Seguint amb la línia iniciada l'any passat en el marc del projecte Olot Pedala, enguany també s'instal·larà un circuit d'educació viària al Firal el dijous 22 de setembre. En aquest cas, l'objectiu és que totes les persones interessades puguin aprendre o repassar formació viària i practicar la seva destresa sobre la bicicleta o patinet en aquest entorn. L'activitat comptarà amb el suport i dinamització de l'Escola Pia d'Olot i els estudiants del Grau Mitjà Guia en el Medi Natural i Temps de Lleure.

Coincidint amb aquesta efemèride, totes les persones participants en les activitats de la Setmana de la Mobilitat rebran un timbre d'Olot personalitzat com a detall per a la seva participació i forma d'encoratjar a utilitzar sistemes de transport sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

El conjunt de propostes previstes per aquesta Setmana també van en la línia dels propòsits i compromisos adquirits en el Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible i el Clima per tal de reduir la petjada de carboni d'Olot.

 

  • F_4
  • F_7_
  • F_6_
  • Bici Bus | Olot 2022
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat