Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

GarrotxaDomus celebra la Setmana Europea de l’Energia

Aquest dissabte 24 de setembre s’han previst diversos tallers, una xerrada i la instal·lació d’un punt informatiu al Firal.

20 de setembre de 2022


El programa de promoció i de suport a la rehabilitació energètica dels edificis, GarrotxaDomus, se suma a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Amb la voluntat de commemorar aquesta efemèride, s’han organitzant diferents activitats amb l’objectiu de promoure les mesures d’eficiència energètica a les llars i els seus beneficis pel benestar, la salut i l’estalvi de les famílies a més de sumar esforços per la lluita contra l’emergència climàtica. Les accions es duran a terme al centre d’Olot durant tot el matí del dissabte 24 de setembre amb la instal·lació d’un punt informatiu del programa i tallers a càrrec d’Innova Didàctic i Robolot.

 

Dissabte 24 de setembre, punt informatiu, tallers i xerrada al Firal

Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, GarrotxaDomus tornarà a ser present al carrer amb un punt informatiu el dissabte 24 de setembre, de 9 a 14 h, al Firal. Tothom que ho desitgi podrà informar-se sobre el programa i els serveis gratuïts que s’ofereix en matèria de suport i acompanyament per la rehabilitació així com la incorporació de mesures d’estalvi i d’eficiència energètica dels habitatges. A part, també s’ha previst mostrar de forma pràctica les possibles solucions energètiques per a la reforma de les llars i els tècnics membres del projecte resoldran dubtes sobre subvencions, ajudes i bonificacions actuals. Paral·lelament, es duran a terme quatre tallers eficiència energètica i energies renovables a càrrec d’Innova Didactic i Robolot:

  • La transició energètica a Catalunya
  • Eficiència energètica: aïllament i consum
  • Autoconsum: com funcionen les plaques solars?
  • Estació de contaminació

Xerrada de Comunitats Energètiques

Aquest any es realitzarà una xerrada sobre comunitats energètiques a càrrec de l’Eduard Victoria, tècnic del programa GarrotxaDomus; Helena Capdevila, impulsora de l’Associació Energètica del barri de Montolivet; i Francesc Pujol, impulsor de la Comunitat Energètica de Cornellà en funcionament des de 2021. A la xerrada s’informarà sobre el procés de creació d’una comunitat energètica i dels beneficis de la seva creació.

El programa GarrotxaDomus està impulsat pel Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot, l’Institut Català de l’Energia i la Fundació EuroPACE conjuntament amb 16 Ajuntaments més de la comarca (Besalú, Beuda, Castellfollit de la Roca, Les Planes d'Hostoles, Les Preses, Maià de Montcal, Mieres, Olot, Riudaura, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Tortellà, Vall d'en Bas i Vall de Bianya).

Per a més informació podeu consultar: https://www.garrotxadomus.cat/setmanaenergia2022

  • SetmanaEnergia_banner
  • Setmana Energia2022
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat