Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Noves sessions de formació per a l'emprenedoria

60 hores de formació en 12 temàtiques distribuïdes en 6 setmanes per proporcionar a les persones emprenedores o propietàries d’un negoci les eines necessàries per posicionar i consolidar les noves activitats econòmiques. En el que portem d’any, s’han atès gairebé un centenar de persones i un 10 % ja ha iniciat ja la seva activitat econòmica. 

23 de setembre de 2022


El Servei d’Emprenedoria de DinàmiG, l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa i la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot presenten la segona tanda del programa de Formació per a l’Emprenedoria, un programa amb 60 hores de formacions gratuïtes i en format intensiu que s’imparteixen al llarg de 6 setmanes.

Les formacions s’inicien el 28 de setembre i duraran fins al 9 de novembre; cada dimecres i divendres al matí, de 9 h a 14 h. Les temàtiques estan dividides en cinc grans blocs: preparació, planificació, finançament, tràmits i obligacions i comunicació, a fi que les persones emprenedores puguin planificar un negoci amb garanties i disposin d’eines útils per desenvolupar el seu  projecte.

Durant la primera programació de l’any, en què es va oferir el mateix itinerari, se’n van beneficiar més de 70 persones, de les quals un 54 % eren homes i un 46 %, dones. Si s’escull l’itinerari sencer, s’oferirà a la persona usuària una visió àmplia i completa de tot allò imprescindible a l’hora d’emprendre. Tanmateix, es pot optar per escollir les temàtiques que es volen conèixer amb més profunditat i que s’ajusten a les necessitats dels projectes incipients o que s’estan planificant.

El mateix itinerari s’ofereix dos cops l’any per tal de donar facilitats a totes les persones emprenedores, sigui quin sigui el moment de l’any en què vulguin emprendre o tinguin disponibilitat per formar-se. Totes les sessions són gratuïtes i es realitzen a la seu de la FES d’Olot, situada a l’edifici Can Monsà, al carrer Joan Pere Fontanella núm. 3 d’Olot. Per més informació i inscripcions als seminaris per a l’emprenedoria, podeu posar-vos en contacte amb la FES d’Olot través del correu electrònic fes@olot.cat, consultar les pàgines web fesolot.cat o dinamig.cat o trucar al telèfon 972 26 21 28.

Aquestes formacions són un més dels recursos que ofereix el servei d’Emprenedoria de DinàmiG, al que es poden adreçar totes les persones que tinguin una idea de negoci o bé ja n’hagin creat un i busquin assessorament per consolidar-lo.  En el que portem d’any, gairebé un centenar de persones han passat pel servei i s’han deixat assessorar per engegar un negoci, pràcticament la mateixa dada que en el mateix període de 2021. Un 10 % d’aquestes visites han iniciat ja la seva activitat econòmica (en el mateix període de l’any passat els negocis iniciats varen ser un 8% de les persones ateses). Una de les dades més rellevants d’aquest 2022 és que fins al mes d’agost s’han creat el 80% dels negocis de tot el 2021. De fet a dia d'avui les persones usuàries del servei ja han creat els mateixos negocis que en tot l’any passat.

Els negocis que s’han donat d’alta estan, principalment, dedicats als serveis a les persones i ubicats a la ciutat d’Olot. Encara que les persones promotores provenen de tota la Garrotxa, tendència que segueix la de l’any anterior on les activitats creades fins aleshores també estaven situades a Olot i majoritàriament eren del sector serveis. La majoria de persones que s’adrecen a DinàmiG per emprendre segueixen essent dones, ocupades i amb estudis superiors, una tendència que s’ha mantingut en els darrers anys i que també coincideix en el perfil de les persones que han iniciat negocis després d’usar aquest servei, ja que, fins ara, un 60 % han sigut dones.

Per utilitzar el servei d’emprenedoria cal trucar al telèfon 972 26 01 52 o bé escriure al correu suport.empresa@dinamig.cat per tal de concertar una cita.

  • Emprenedoria_
  • Emprenedoriasessions
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat