Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Espai Cràter comença curs amb 4 noves activitats educatives i més de 4.000 alumnes amb reserva

Una quarta part de les reserves corresponen a centres educatius de la Garrotxa, d’on vindran 1.123 alumnes. Les noves activitats se sumen a les nou que ja s’oferien el curs anterior, i estan pensades per als diferents nivells educatius.

21 de setembre de 2022


Pocs dies després d’haver-se iniciat el curs 2022-23, Espai Cràter rep les primeres visites d’un centre educatiu. Serà aquest divendres, 23 de setembre, al matí quan els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Petit Plançó d’Olot faran una visita guiada a l’exposició d’Espai Cràter i el taller “(R)evoluciona l’energia”. El mateix dia, a la tarda, aniran a Espai Cràter els alumnes del CFGS d’Educació Infantil de l’institut Montsacopa, per fer una visita guiada a l’exposició.

Aquest curs és el primer que Espai Cràter podrà fer de forma completa, després d’obrir les portes el passat mes de març. Fins al moment, ja hi ha 4.034 alumnes que tenen reserva a Espai Cràter. Són estudiants de 170 grups classe diferent, que realitzaran un total de 293 activitats.

Els centres educatius que tenen reserva són principalment de les províncies de Girona i Barcelona, i molts han optat per combinar la visita guiada a Espai Cràter amb un taller a l’aula o amb la visita al volcà Montsacopa.

Les escoles de la Garrotxa representen aproximadament un quart de les reserves actuals. 1.123 alumnes de la comarca ja han previst venir a Espai Cràter aquest curs, per fer un total de 86 activitats.

La majoria de les reserves són per al primer i el segon trimestre, tot i que fins i tot hi ha escoles i instituts que ja han fet la demanda per als mesos d’abril, maig i juny.

 

Quatre noves activitats s’afegeixen a l’oferta educativa d’Espai Cràter

Amb l’inici de curs, Espai Cràter ha presentat el nou programa educatiu, que inclou quatre noves activitats: “Els pigments de la natura”, per a educació infantil; “Alerta! S’apropa una erupció?” i “Explorem la Garrotxa”, per a educació primària, i “L’esclat de vida” per a batxillerat i cicles formatius.

Aquestes noves activitats, s’afegeixen a les 9 propostes ja existents, que inclouen tant tallers a l’aula com visites guiades a l’exposició i al volcà Montsacopa.

L’Espai Cràter consta d’una oferta d’activitats integradora, dirigida als diferents nivells educatius, des d’educació infantil fins a batxillerat i cicles formatiu. Les 13 propostes permeten l’alumnat de conèixer i estimar el món que l’envolta per aprendre a tenir-ne cura. Estan pensades per generar una vivència positiva, estimular la curiositat i assolir el coneixement a través de l’observació, l’experiència i l’experimentació. L’objectiu és despertar l’esperit científic i de recerca en l’alumnat.

Valoració excel·lent de les activitats educatives

El curs passat, durant els quatre mesos d’obertura del centre, Espai Cràter va rebre 3.809 alumnes de 49 centres educatius diferents. Maig i juny van ser els mesos de més afluència, superant el miler d’alumnes mensuals.

A més, els assistents a les activitats educatives d’Espai Cràter van valorar amb una mitjana de 9,44 sobre 10 la seva experiència i van destacar que els motius que els havien portat a realitzar l’activitat eren, sobretot, fer un treball o un projecte (38%) i la correspondència amb el currículum (34%).

Tota la informació sobre les activitats educatives es pot consultar a espaicrater.com.

 

  • DSC_9001
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat