Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Commemoració dels cent anys de la inauguració del camp de futbol de l’Estació

L’acte d'aquest dissabte ha estat la clausura dels actes del centenari de la Unió Esportiva Olot.

29 de setembre de 2022


Aquest cap de setmana s'han complert cent anys de la inauguració del camp de futbol de l’Estació. Just aquest dissabte a la tarda  s'ha complert el centenari del primer partit al terreny de joc que ocupava els actuals jardins dels pisos de Can Casadellà (situats entre el recinte firal i l’avinguda Santa Coloma). L’Olot FC i el Vilafant FC van disputar l’1 d’octubre de 1922 el partit d’inauguració del camp de l’Estació. El club olotí havia debutat un any abans, el 30 d’octubre de 1921, al terreny del Casal Marià.

Per celebrar aquesta efemèride aquesta tarda ha tingut lloc un acte de record. Ha començat amb un minut de silenci per Lluís Guinart, soci número 1 de la Unió Esportiva Olot i que ha mort aquesta setmana. El president de la Comissió del Centenari de la Unió Esportiva Olot, Carles Llorens, ha obert els parlaments, que han continuat el vicepresident de la Unió Esportiva Olot, Enric Vila i ha tancat l'alcalde d'Olot, Pep Berga. Berga ha felicitat "a la Unió Esportiva Olot i a la Comissió del Centenari per la bona acollida i organització de tots els actes amb els que hem fet història d'aquests cent anys del club".

Una placa commorativa ha presidit els actes d'aquesta tarda que es col.locarà en record als cent anys de la inauguració del camp de futbol de l'Estació, com la que ja s'ha situat al Casal Marià. L'acte d'aquest dissabte tanca la commemoració dels cent anys de la Unió Esportiva Olot.

 

El centenari de la Unió Esportiva Olot

A principis de l’any 2020 es van presentar els actes del centenari de la Unió Esportiva Olot que a l’estiu de 2021 va descobrir la imatge de la commemoració que ha portat a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa els cent anys del club. Prop de 3.000 persones van visitar l’exposició organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i el Museu, i que va comptar amb la col·laboració entusiasta dels seguidors del club que van completar el mosaic amb les fotografies dels jugadors que ha tingut primer equip del club. La publicació d’un llibre, l’estrena d’un documental, l’edició d’un àlbum de fotos i l’organització de conferències, presentacions i la convocatòria d’una consulta sobre el nom de la Unió Esportiva Olot han format part de la programació del centenari de la Unió Esportiva Olot, que també va rebre l’encàrrec de l’Ajuntament d’Olot de fer el pregó de les Festes del Tura de 2021.

 

Els orígens, l’Olot Futbol Club

L’any 1920, la ciutat d’Olot no comptava amb un gran equip de futbol. Clubs com el Girona o el Figueres, per exemple, posaven en evidència que a la capital de la Garrotxa hi havia molts equips, però cap que representés la ciutat. Per esmenar aquesta mancança —tot i que semblava que l’Agrupació Sport havia de ser l’equip de la ciutat— un grup d’aficionats, encapçalat per Antoni Mota, Lluís Bassols, Miquel Juanola i Josep Rossell, va fundar l’Olot Football Club. L’equip va debutar el 30 d’octubre del 1921, jugant contra l’Agrupació, al camp del Casal Marià.

 

L’1 d’octubre del 1922, després de molt treball voluntari de jugadors, directius i aficionats, es va inaugurar el camp de l’Estació. Durant els anys vint i trenta, i fins a la Guerra Civil, per aquest camp hi van passar tots els equips de les comarques gironines. A més, per les Festes del Tura no era gens estrany comptar amb la presència del FC Barcelona, de l’Espanyol i del mític porter Ricardo Zamora.

 

El 17 d’octubre del 1922 es va fer efectiu l’ingrés de l’Olot FC a la Federació Catalana de Futbol Associació i la seva consegüent participació en els campionats oficials. Aquest fet i la construcció d’un camp propi van suposar la materialització dels objectius fundacionals que es va plantejar la primera junta del club.

 

  • UEO_
  • UEO4_
  • UEO2_
  • UEO5_

    + 2

  • UEO2
  • UEO1
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat