Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot instal·larà panells solars a la llar d'infants i local social de Sant Miquel

La nova instal·lació produirà 5.650 kWh anuals i permetrà reduir l'emissió d'1,9 tones de CO2 a l'atmosfera.

24 de novembre de 2022


La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat aquest dijous 24 de novembre la col·locació d’una instal·lació solar fotovoltaica a la zona d’equipaments situada a la circumval·lació del carrer Jaume I del barri de Sant Miquel. Situada a la coberta de l’edifici, donarà servei a la llar d'infants i a la sala polivalent del local social. En concret, es col·locaran 10 planells fotovoltaics a la coberta del local social, que permetran oferir una potència del camp fotovoltaic de 4,5 kWp. Tota l'energia produïda serà consumida als mateixos equipaments municipals i, la previsió és que anualment els panells produeixin un total de 5.650 kWh, el que suposarà una reducció d'1,9 tones anuals d'emissions de CO2 i una important reducció del consum energètic. L'objectiu, de cara al futur, és que la instal·lació pugui arribar a una potència de 8 kWp.

Les plaques fotovoltaiques d'autoconsum entraran en funcionament pròximament, afegint-se així a les actuacions executades en altres edificis i equipaments municipals com a la seu de la Policia Municipal – instal·lació solar que l'any passat ja va produir 5.360 kWh - la instal·lació de la llar d'infants La Gredera – que el 2021 va generar 5.744,11 kWh - i la instal·lació a l'escola del Pla de Dalt que l'any passat va produir 6.130 kWh.

El cost d'aquesta nova actuació és de 18.089,50 €, que aportarà íntegrament l'Ajuntament d'Olot. L'actuació s'emmarca en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible d'Olot i segueix la línia de les accions i polítiques endegades en matèria de divulgació, foment i implementació d'energies renovables i mesures d'estalvi energètic a Olot, tal com marca el Pacte d’Alcaldes/esses d'Europa del qual Olot en forma part.

Properament, està previst que també entrin en funcionament les vint plaques fotovoltaiques de l'escola de Sant Roc que permetran generar el 17% del consum d'electricitat del centre educatiu. En aquest cas, l'equipament comptarà amb una potència de 8,3 kW i està previst que permeti produir 10.000 kWh/any, el que suposarà la reducció de 3,3 tones anuals de CO2, i de més de 1.200 euros en la factura elèctrica. "Aquesta actuació va en la línia de la política de transició energètica que estem impulsant. La voluntat és poder potenciar fonts d'energia renovables i més sostenibles amb la voluntat d'aconseguir que, pas a pas, l'Ajuntament d'Olot pugui ser més autosuficient pel que fa al consum d'energia", assenyala el regidor de Transició Energètica de l'Ajuntament d'Olot, Agustí Arbós.

  

 

  • SantMiquel_Energetica_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat