Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

La Fira del Pessebre torna a Olot del 3 al 6 de desembre

Després de l’èxit de la desena edició de la Fira Orígens, del dissabte 3 al dimarts 6 de desembre, torna la Fira del Pessebre al centre de la ciutat. La primera Nadala de l’any tancarà la programació d’aquesta mostra que se celebrarà al centre de la ciutat.

24 de novembre de 2022


A la plaça d’Esteve Ferrer hi haurà les tradicionals casetes de fusta on els artesans pessebristes exposaran i posaran a la venda les seves figures. A la plaça Major, com ja és tradició, s’hi concentrarà el mercat de Nadal Km. 0: un espai on es podran trobar una vintena de casetes amb els millors productes per regalar aquest Nadal fets per artesans i productors de la Garrotxa (des de mel, joieria, moda, productes de fajol o cosmètica natural).

Des de la plaça Major, baixant pel carrer Ferrarons, a la plaça Pia Almoina i al llarg del carrer Alfons Vè hi haurà el mercat de Nadal amb les típiques parades plenes d’articles de Nadal (tions, arbres de Nadal, figuretes de pessebre...). Baixant pel carrer Major fins la plaça del Carme s’hi distribuiran una trentena de parades al mercat d’artesania amb productes alimentaris i no alimentaris, tots ells fets a mà. Finalment, com a novetat, a la plaça del Carme hi haurà l’espai Playmobil amb parades de venda de figuretes i un diorama amb un pessebre molt especial!

Per complementar els espais firals s’ha programat un seguit d’activitats familiars durant els quatre dies de la Fira. La carpa d’activitats familiars se situarà a la plaça del Carme on d’11 a 14 hores i de 16 a 19 hores s’hi faran tallers de manualitats i jocs en família. El dissabte 3 es podran fer imants de Nadal amb sorra de colors, mentre que el diumenge 4 es podran construir figures del pessebre i fer-les moure. El dilluns 5 de desembre es podran fer xapes de Playmobil i el dimarts 6 es podrà gaudir de la instal·lació Els amics d’en Crusó, una vintena d’autòmats de gran format, trencaclosques i jocs mecànics.

Formant part d’aquestes activitats familiars, el dissabte 3 a les 17 h el gegantó Tió tornarà a fer una cercavila acompanyat de l’Esbart d’Olot i els Ministrers de la Bouera des de Sant Esteve fins la plaça del Carme. Aquest any, del 3 al 5 de desembre al passeig de la Muralla, també hi haurà muntades activitats de jocs: el dissabte 3, la companyia Galiot Teatre, ens proposa un carrusel antic d’època amb teatrets autòmats de titelles anomenat Gira Volta Titelles, mentre que el diumenge 4 i el dilluns 5 de desembre, la companyia Katakrak muntarà l’Andròmina, un espai ambulant i polièdric on els participants podran crear jocs amb objectes reciclats.

Després de la bona acceptació de l’any passat, enguany torna el Fil musical de Nadal durant les tardes dels dies 3, 4 i 5 de desembre a diferents espais del centre de la ciutat. La música començarà a les 18 h del 3 de de desembre al plaça del Mig amb Seven, una actuació a càrrec del grup vocal de La Quarta Paret. Seguidament, a la plaça de l’Àngel a les 18.30 h hi haurà versions de rock, pop i rumba a càrrec de Diana's Pipol i a les 19 h al pati de l'antic Hospital actuarà Jazz Noir amb una selecció de les millors BSO del cinema negre.

El diumenge 4 de desembre es podrà gaudir de melodies de Disney reinterpretades en clau de jazz a les 17.30 h a la plaça del Mig a càrrec del quartet Jazlin' Disney Classics.

Seguidament, al pati de l'antic Hospital a les 18 h, actuarà el quartet The Cavaliere i a les 18.30 h a la plaça de l'Àngel hi haurà versions a la carta triades pel públic, a càrrec del duet 2 a la carta. Per acabar el dia, a les 19 h a la plaça del Carme, The Ministrels ens oferirà una selecció de temes a cappella. El dilluns 5 de desembre començarem a les 17.30 h amb els Pastorets músics, quatre cantants que es passejaran amb cançons tradicionals de Nadal pels carrers del centre. A les 18 h, a la plaça del Mig es podrà gaudir de versions de rock, pop i rumba a càrrec del trio Blackiss i a les 18.30 h, el duet Nun Música actuarà a la plaça de l'Àngel.

La música tancarà aquesta edició de la Fira del Pessebre amb un acte molt esperat per a totes les famílies de la comarca: la 1a nadala de l'any! Més de 100 alumnes d’escoles de la comarca cantaran nadales de nova creació composades per Albert Carbonell sobre l'escenari del Firal Petit, acompanyats de la solista Núria López, finalista del programa Eufòria de TV3.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat