Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot amb la Setmana Europea de la Mobilitat

L’Ajuntament d’Olot organitza diverses activitats en el marc d’aquestes jornades europees amb la voluntat de promoure i fomentar hàbits de mobilitat saludables, segurs i més respectuosos amb el medi ambient.

14 de setembre de 2023


Un any més, l’Ajuntament d’Olot s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat que, enguany, es porta a terme del 16 al 22 de setembre. El Consistori, amb el suport de diverses entitats i associacions de la ciutat, han impulsat i organitzat un seguit d’activitats amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible, hàbits de mobilitat més saludables, segurs i respectuosos amb el medi ambient.

Alhora, també es vol donar a conèixer el treball que el Consistori, entitats i associacions d’Olot porten a terme en aquest àmbit i promocionar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic. La voluntat és visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, així com mostrar propostes que permeten millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació. Enguany, s’han programat vuit activitats amb la voluntat d’aplegar el màxim nombre de veïns i veïnes, de totes les edats.

En primer lloc, del 16 al 22 de setembre es portarà a terme un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials. Els interessats i interessades han de fer-se una fotografia mostrant com es mouen amb mitjans sostenibles a Olot i penjar-la a Twitter, Facebook, Instagram o LinkedIn amb el hashtag #SetmanaMobilitatOlot2023 i etiquetant a cada xarxa social el compte de l’Ajuntament d’Olot. Tan es pot participar amb fotografies com amb vídeos. El 26 de setembre, un cop finalitzada la Setmana de la Mobilitat, es donarà a conèixer la persona afortunada que s’emportarà un obsequi, dues entrades gratuïtes per gaudir d’un espectacle de la programació de tardor d’Olot Cultura.

Paral·lelament, durant tots aquests dies, el Consistori donarà a conèixer la campanya informativa ‘L’Olot dels 15 minuts’. Es tracta d’una iniciativa comunicativa focalitzada en donar a conèixer com ens podem moure de forma més ràpida, a peu o amb bicicleta. En concret, a través d’un fulletó informatiu que es repartirà als vehicles estacionats al centre de la ciutat, es mostra com en un radi de 15 minuts es pot caminar per gran part de la ciutat i com en 30 minuts es pot arribar d’una punta a l’altra d’Olot en bicicleta. D’aquesta manera, es volen difondre els beneficis de fer salut, anar a peu o moure’s en bicicleta per la ciutat. Unes formes de transport que permeten desplaçar-se més ràpidament, econòmicament i de forma més sostenible. Els fulletons es col·locaran als vehicles estacionats a diversos carrers del centre de la ciutat durant la setmana del 16 al 22 de setembre.

El dissabte 16 de setembre a les 09.45 h al Firal d’Olot es portarà a terme una Pedalada Popular de 9 quilòmetres que resseguirà la ciutat. Un cop finalitzada s’oferirà un petit refrigeri i es portarà a terme una xerrada sobre mobilitat quotidiana a càrrec del biòleg Joan Naspleda al mateix Firal. En cas de pluja la xerrada es realitzarà a la Sala de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

El dimarts 19 de setembre serà el torn de les activitats lúdiques impulsades i organitzades per l’alumnat de FP de l’àmbit d’activitats físiques i esportives que es cursen a l’Escola Pia d’Olot. Les activitats porten per títol ‘Jornada de sensibilització de la mobilitat sostenible a diferents escoles’ i es portarà a terme durant tot el matí a la zona del Firal Petit i a diversos punts del Nucli Antic a l’alumnat de les escoles de primària de la ciutat. S’han previst un conjunt d’activitats com orientació, d’habilitat i conducció de bicicletes així com un circuit per aprendre a circular en bicicleta o elements de conscienciació.

L’endemà, el 20 de setembre, serà el torn del Fòrum de la Mobilitat, una caminada i trobada amb el regidor de Mobilitat, Isaac Crivillés, per tractar la mobilitat arreu d’Olot. La trobada – oberta a tota la ciutadania- es realitzarà a les 19 h a l’Aula Bufador de l’Espai Cràter.

El divendres 22 de setembre es portarà a terme un nou Taller de Bicis Actives, el sisè, amb la col·laboració d’Aula Format i l’Adad L’Encant. El taller és una iniciativa que va impulsar l’Ajuntament d’Olot basada en la renovació i reparació de bicicletes en desús per poder-les lliurar a persones en situacions de vulnerabilitat. El taller es portarà a terme de 18 a 20 h a la Plaça del Carme i es complementarà amb un taller de dibuix on els més petits podran pintar la seva bicicleta. Entre tots els participants també se sortejaran tres entrades dobles per gaudir d’un espectacle o activitat de La Guilla d’Olot Cultura.

Aquest taller està pensat per formar i aconsellar als participants sobre la restauració i renovació de les seves bicicletes i aporta els coneixements necessaris perquè els assistents puguin aprendre a fer-ne el seu propi manteniment. Fins avui dia, Bicis Actives ha aconseguit restaurar i entregar més de 60 bicicletes a persones en situació de vulnerabilitat potenciant un model de transport més sostenible. En cas de disposar d’una bicicleta en desús així com si necessiteu una; només cal que contacteu amb l’entitat Bicis Actives situada al c. Fluvià número 18, al local de Roba Amiga. El seu horari és de dilluns a dijous de 9 a 13 h i es pot contactar amb els responsables a través del correu bicicletesactives@gmail.com o el telèfon 623 57 36 90.  

El conjunt de propostes previstes per aquesta Setmana també van en la línia dels objectius i compromís adquirit en el Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible i el Clima per tal de reduir la petjada de carboni.

 

 

 • Setmana_Mobilitat_2_
 • Cartell_SetmanaMobilitat_2023
 • 2
 • 8

  + 7

 • 9
 • 7
 • 4
 • 6
 • 5
 • 3
 • 10
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat