Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Més activitats d'emprenedoria aquesta tardor a Olot

 

Del 24 al 26 d’octubre, tindrà lloc la 9a edició del Garrotxa Emprèn. Aquest any repeteix el format de tres dies amb actes per a tots els públics: des de persones emprenedores fins a la ciutadania en general, passant per l’alumnat dels centres educatius d’Olot a l’empresariat de la comarca. S’organitzaran una vuitena d’activitats: xerrades, formacions, un taller d’innovació per a joves, una exposició i espais de networking.

14 de setembre de 2023


El proper dimarts 24 d’octubre a 2/4 de 8h del vespre s’inaugurarà el Garrotxa Emprèn. La sala d’actes de l’Hospici acollirà la ponència de Diana Ballart, CEO i co-fundadora The Smart Lollipop, un dispositiu mèdic en forma de piruleta que mitjançant la saliva detecta diverses malalties. Aquesta idea va sorgir al 2017 d’un Dream Big que, organitzat pel Departament d’Empresa i Treball, va comptar amb la participació de 6.500 joves.

Després de la intervenció de Diana Ballart amb la xerrada “Innovació disruptiva en forma de piruleta”, el Garrotxa Emprèn inaugurarà l’exposició “10 anys, Premis 100% Emprenedors”, que es podrà veure fins al 5 de novembre al pati de l’Hospici.

La primera activitat del Garrotxa Emprèn començarà el dimarts 24 d’octubre a les 9h del matí a Can Monsà amb el seminari “Gestió de tresoreria” a càrrec de l’assessora i formadora en la creació d’empreses, Maria Dolors Cano.

El dimecres 25 d’octubre tindrà lloc la 5a edició de la Jornada de Territori Socialment Responsable, l’espai dedicat a la Responsabilitat Social Empresarial, que enguany girarà entorn del concepte d’accessibilitat universal. És un dels actes principals, que fomenta el coneixement de temàtiques relacionades amb la Responsabilitat Social i on es farà el lliurament dels reconeixements a les empreses que han portat a terme accions d’RSC durant l’any. L’Espai Cràter acollirà aquest acte, pel qual caldrà inscripció prèvia. 

Una de les activitats més concorregudes del Garrotxa Emprèn és la que es dirigirà als més joves. El taller d’innovació disruptiva en el que Xavier Verdaguer plantejarà a l’alumat dels centres d’Olot reptes socials reals de la comarca que hauran de resoldre. Els/les joves dels darrers cursos d’ESO, Batxillerat i de Cicles Formatius també podran proposar reptes reals que vulguin resoldre al “Dream Big Olot”, que s’ha programat per al dimarts 24 d’octubre al matí a la sala El Torín. L’emprenedor i fundador del centre d’innovació Imagine a Silicon Valley, Xavier Verdaguer, condueix amb gran èxit aquesta activitat que compta amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i de Campus Garrotxa que valorarà les propostes.

En col·laboració amb Campus Garrotxa també s'ha programat una tertúlia amb participants  d’altres edicions dels Premis 100% Emprenedors (dimecres 25 d’octubre a les 7h de la tarda a Campus Garrotxa) i el networking conduït per Maria Batet, entrenadora d’habilitats creatives i emprenedores (divendres 26 d’octubre a les 7h de la tarda al Campus). Aquest serà l’acte final del Garrotxa Emprèn d’aquest any.

 

Col·laboració amb Garrotxa Tech

El Garrotxa Emprèn comptarà amb la col·laboració de Garrotxa Tech. Aquesta associació que pretén representar sectors i organitzar una comunitat tecnològica i digital a la Garrotxa oferirà una formació d’ideació oberta a tots els públics. Tindrà lloc a DinàmiG el dimecres 25 d’octubre a la tarda i està orientada a tota persona emprenedora que busqui impulsar el seu negoci, vulgui donar vida a idees innovadores o avançar en projectes empresarials.

El Garrotxa Startup és un programa de formació i acompanyament a joves de 18 a 28 anys de la comarca per portar a terme idees innovadores. Començarà aquest octubre i durarà fins al febrer de 2024 i cada dimarts a la tarda es reuniran a DinàmiG les persones emprenedores seleccionades per participar en el programa, duent a terme formacions de tots els àmbits mitjançant tallers pràctics, xerrades inspiradores i formacions especialitzades, que guiaran els joves en el camí cap a la creativitat i la innovació.

 

Nova imatge del Garrotxa Emprèn

El 9è Garrotxa Emprèn estrena imatge. L’Escola d’Art s’ha encarregat del disseny de la nova imatge, que s’ha escollit en un concurs convocat entre l’alumnat. Un total de 12 alumnes han presentat 15 propostes entre la que s’ha escollit el disseny guanyador, obra de Jordi Peña. 

Garrotxa Emprèn té lloc gràcies a l’organització de l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, Joves Empresaris de la Garrotxa i l’Associació d’Empreses Euram Garrotxa, així com el suport de La Comarca, Ràdio Olot i Olot Televisió, a més d’entitats i empreses que col·laboren en les diferents activitats. Les persones interessades en tenir més informació del 9è Garrotxa Emprèn poden entrar al web dinamig.cat/garrotxa-empren/. Totes les activitats són gratuïtes, però en algunes cal inscripció prèvia. Les inscripcions s’obriran properament.

 

Les dones, les més emprenedores

Fins al mes d’agost s’han adreçat al Servei d’Emprenedoria de DinàmiG un centenar de persones, la majoria dones, residents a Olot, amb estudis universitaris i ocupades. S’han realitzat 160 atencions, de les quals un 79% són de persones que hi ha anat més d’una vegada per desenvolupar la seva idea de negoci. Entre les inquietuds més habituals hi ha les relacionades amb els tràmits i temes formals, la viabilitat del negoci i subvencions o ajudes a la creació de negoci.

El Servei d’Emprenedoria també ofereix formació específica, la segona formació de l’any ha començat aquesta setmana a la seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i finalitzarà la segona setmana de novembre. Poden adreçar-se al servei d’emprenedoria tant les persones amb una idea que volen transformar en negoci, com aquelles que ja l’hagin iniciat i vulguin consolidar-lo.

A finals d’agost es va fer una crida a dones emprenedores i empresàries de la Garrotxa de la que es recolliran dades fins a finals de setembre i amb la que es pretén copsar la necessitat de crear una xarxa de dones que es trobin amb certa freqüència per compartir, aprendre i crear sinergies entre elles. Una setantena de persones ja han respost el formulari que es pot trobar a https://bit.ly/Donesalcostatdedones. Per qualsevol consulta, cal posar-se en contacte amb DinàmiG al 972 260 152 extensió 3 o bé al correu electrònic suport.empresa@dinamig.cat.

 

 

  • Empren_2_
  • Empren_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat