Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Gran acceptació de l'estrena del “Memòries de...” dedicat al barri de Montolivet

En només dos dies s'han exhaurit les entrades per a l'estrena del documental que recull la construcció del barri i el testimoni d’una vintena de persones que hi viuen o hi ha tingut vinculació. Perquè tothom qui vulgui pugui veure el "Memòries de" s'obre una segona sala de Cines Olot. L'estrena del documental serà dimarts 12 de desembre a les 19h. Ja es poden reservar les entrades, de forma gratuïta, a la pàgina web de Cines Olot.

7 de desembre de 2023


Urbanitzat entre els anys 1951 i 1956, el barri de Montolivet, també anomenat Sant Pere Màrtir, és un dels més singulars de la ciutat. Situat a la vessant nord-est del volcà de Montolivet, va néixer seguint el projecte dels arquitectes Joaquim M. Masramon i Ignasi Bosch, que van aixecar l’església, una plaça porxada i un conjunt de més de 330 edificacions residencials que segueixen l’esquema de ciutat jardí. Les cases, principalment unifamiliars i unides de dues en dues, estan distribuïdes enmig d’una xarxa viària que destaca pels seus vials estrets, d’una sola direcció, rasants inclinats i desnivells pronunciats que es gestionen mitjançant zones enjardinades i nombroses escalinates.

El documental “Memòries del barri de Montolivet” està basat en el treball “El barri de Sant Pere Màrtir i la seva integració a la ciutat” d’Anna Escarpenter i Pau Llimona i entrevista a una vintena de persones que han viscut o bé han tingut relació amb aquest barri que es va construir fa més de 60 anys. El documental, realitzat per Zeba Produccions i de 43 minuts de durada, se centra en la singular construcció d’aquest sector d’Olot, així com en els records de les persones que hi estan o hi varen residir.

L’Associació de Veïns de Montolivet ha col·laborat estretament amb Zeba Produccions per tal de tirar endavant aquest documental que s’estrena el proper dimarts 12 de desembre a les 19h Cines Olot. La reserva d'entrades es va obrir dimarts passat, després de la presentació a mitjans del documental. En només dos dies s'han esgotat les localitats. Per això s'ha obert una nova sala per a una nova projecció que tindrà lloc el mateix dia i horari. Les entrades es poden reservar, de forma gratuïta, a la pàgina web https://www.cinesolot.cat/.

 

“Memòries de....”

El de Montolivet s’inclou a la sèrie “Memòries de...” que produeix l’Ajuntament d’Olot amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica de la ciutat. Els 25 anys del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa que es va poder veure la setmana passada i que aquests propers dies s’emetrà per Olot Televisió és l’últim dels treballs que han entrat a formar part de la col·lecció que ja ha fet memòria dels 70 anys de l’aiguat d’Olot, la “Guerra Civil a la capital de la Garrotxa”, “Quan anàvem a Marina”, “Aquells meravellosos 60”, la creació i evolució del barri de Sant Roc, els 60 anys de la Fira del Dibuix, la història de les Festes del Tura, el centenari de la Unió Esportiva Olot o els cinquanta anys de l’Institut Montsacopa.

 

 

  • M_1_ (Grande)
  • M_4_ (Grande)
  • Frame 2
  • M_2_ (Grande)

    + 2

  • M_3_ (Grande)
  • Twitter Instagram Invitació Memòries Montolivet
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat