Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El primer Postgrau en Il·lustració Científica de Catalunya, a Olot

2 d'octubre de 2019


La il·lustració científica és una disciplina que sempre ha estat companya imprescindible de la ciència i de l’explicació científica. En els darrers anys les noves tecnologies li han proporcionat un nou impuls i n’han ampliat les seves potencialitats. Per això i pel renovat interès per la natura, la il·lustració científica actualment experimenta un ressorgiment tant des del món de l’art com des del món de la ciència. A l’Estat Espanyol, però, l’oferta és pràcticament inexistent, amb només un postgrau similar al País Basc.

A Catalunya, aquest és el primer Postgrau en Il·lustració Científica de Ciències Naturals, que neix a Olot gràcies a una aposta decidida del territori per assentar aquest tipus d’estudis en una comarca que ofereix un entorn inigualable per a la il·lustració de botànica o de fauna. Aquest postgrau neix amb un enfocament molt pràctic on el treball de camp n’és l’element vertebrador bàsic i diferencial, permetent a l’alumne la descoberta a partir de l’observació i l’experiència personal.

Al llarg de 7 mesos farem formació en dibuix a l’aula i 15 sortides al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, als Aiguamolls de l’Empordà, a la Fundació Mona, al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, a l’Aquàrium de Barcelona o al poblat neolític de la Draga de Banyoles, entre d’altres.

Acompanyats d’il·lustradors i de científics, els alumnes podran treballar in situ la presa d’apunts, l’observació i el dibuix. El postgrau, organitzat conjuntament amb la Universitat de Girona, compta amb la direcció acadèmica de Blanca Martí i Carles Puche, dos il·lustradors de referència a casa nostra.

La primera edició arranca avui, 3 d’octubre, amb 15 alumnes, la majoria noies, de perfils diversos, provinents del camp de la il·lustració però també de la biologia, la veterinària i les ciències ambientals. I que arriben a Olot provinents de Bordils, El Prat de Llobregat, Palamós, Banyoles, Calldetenes, Girona, Manlleu, Torroella de Montgrí, Pineda de Mar i Eivissa.

 

  • Postgrauilustracio_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat