Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Impuls al desplegament d'HolaDomus, el programa integral de renovació d'habitatges

HolaDomus2_

8 d'octubre de 2019


Olot, avui dimarts 8 d’octubre es celebra la presentació institucional d’HolaDomus, fruit del treball de dos anys d’un consorci format per 8 empreses europees tan públiques com privades en el marc del projecte EuropPACE finançat per la Comissió Europea. El programa, que té per objectiu impulsar l’eficiència energètica i l’energia renovable en habitatges, converteix la capital de la Garrotxa en ciutat pionera en la implantació d’aquest projecte de renovació d’habitatges que combina una solució de finançament assequible i acompanyament tècnic i administratiu.

 

La jornada, que ha començat a les 10h del matí al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot, pretén informar i donar a conèixer el programa a administracions públiques, ajuntaments i actors clau a nivell nacional tant d’àmbit públic com privat. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha donat la benvinguda a la sessió, que ha continuat amb l’explicació del funcionament del programa, una ponència sobre la transició energètica com a motor de regeneració urbana i finalitzarà amb un xerrada sobre la implementació del programa a Olot i el seu desplegament futur a altres territoris. Representants de la Comissió Europea, la directora de l’Agència Catalana de l’Habitatge, el directora de l’Institut Català de l’Energia, representants de la Fundació EuroPACE encarregada de gestionar el programa, GNE Finance empresa que aporta la solució de finançament HolaDomus i actors clau de l’Ajuntament d’Olot i del programa local participen de la jornada “HolaDomus, impulsant ciutats vibrants, saludables i sostenibles”.

 

HolaDomus és un programa integral de renovació d’habitatges dissenyat perquè els processos de reforma siguin més simples, assequibles i de qualitat. Es basa en un model de finestreta única que acompanya als propietaris durant tot el procés de reforma a través d’assessorament tècnic, administratiu i financer. Les principals característiques del programa són:


  • 1. La simplicitat i acompanyament durant tot el procés. La finestreta única permet simplificar, agilitzar i assegurar un correcte assessorament al propietari durant tot el procés de reforma.
  • 2. Finançament assequible. HolaDomus ofereix una solució de finançament pròpia específicament dissenyada per finançar processos de reforma i que es basa en interessos fixes competitius i amortitzacions de fins a 20 anys resultant en quotes mensuals més baixes. El programa finança fins al 100% de l’obra amb imports que van dels 5.000 als 100.000 euros.
  • 3. Assegura la qualitat dels projectes. HolaDomus proporciona suport personalitzat a través de tècnics qualificats per assegurar que la qualitat i els beneficis dels projectes vagin alineats amb les expectatives dels propietaris.
  • 4. Contractistes de confiança: El programa només treballa amb professionals validats per assegurar que els propietaris rebran un bon servei. El procés de validació comprova la solvència tècnica, administrava i econòmica del professional.
  • 5. Suport administratiu : El personal del programa facilita la gestió permisos i assessora i acompanya al propietari en la sol·licitud de subvencions, bonificacions i altres incentius existents.
  • 6. Generació de demanda. El programa enfocarà part de la seva activitat a conscienciar a la ciutadana sobre els beneficis de la rehabilitació energètica d’habitatges i a orientar als propietaris sobre les mesures a implantar.

Coincidint amb les jornades, s’ha obert l’oficina HolaDomus Olot, situada a la planta baixa de l’Ajuntament, i que servirà d’oficina gestora del programa i on també s’assessorarà de forma gratuïta als ciutadans en matèria d’eficiència energètica i energies renovables en habitatges.


El programa HolaDomus té per objectiu millorar el benestar de les famílies a través d’habitatges més confortables, saludables i respectuosos amb el medi ambient. Perquè la qualitat de l’habitatge impacta directament en la salut, la productivitat i, en definitiva, en la qualitat de vida de les famílies.

El programa obrirà les portes als ciutadans d’Olot el proper 10 d’octubre. HolaDomus compta amb el suport i la promoció de la ciutat d’Olot i estarà operat per una fundació sense ànim de lucre amb la voluntat d’estendre el programa per tot el territori català a partir del 2020.

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat