Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Nova fase d'obres a la residència Sant Jaume

10 d'octubre de 2019


Ja ha començat una nova fase de remodelació de la residència Sant Jaume. Els treballs previs estan en marxa a les instal·lacions de l’antic Hospital per tal de crear una nova sala d’estada per a la gent gran. La remodelació també suposarà la millora del sistema de climatització, la instal·lació d’un nou ascensor i altres mesures de seguretat a l’edifici, a més de la construcció d’un nou accés a la residència des del pati de l’antic hospital. Amb un pressupost de 804.000 euros, les obres que tindran una durada aproximada de sis mesos. Ho han explicat l'alcalde d'Olot Pep Berga i el director gerent de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, Josep M. Padrosa, a la compareixença d'aquest matí.

 

Aquesta nova fase d’obres s’inicia un any després de la posada en marxa de la primera unitat de convivència al centre. Coincidint amb la Fira de Sant Lluc de l’any passat, es van poder visitar les instal·lacions d’aquesta segona unitat de convivència per a la gent gran de Catalunya. 17 usuaris es van instal·lar a viure a la nova planta que es va projectar i posat en marxa amb l’objectiu que la gent gran pugui envellir com a casa. Situada al primer pis de l’antic hospital, està formada per uns espais més petits, personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia. Respon a un nou model d’envelliment centrat en l’atenció a la persona.

 

Les obres que s’inicien aquesta tardor formen part del projecte de remodelació del Sant Jaume que contempla, en futures fases, la creació de noves àrees de convivència per continuar avançant en la implantació del model d’atenció centrat en la persona en un centre. La residència Sant Jaume té actualment 65 usuaris i amb la realització de noves inversions podria arribar a atendre a un centenar de persones.

 

  • ResidenciaSantJaume_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat