Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

15 establiments participaran de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa del 23 d'octubre

10 d'octubre de 2019


La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, és l’aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca. El seu principal objectiu és el de promocionar el territori a través del producte local, de proximitat, i del seu productor, amb una cuina que combina la tradició i la història de tots aquests anys, amb les tendències culinàries actuals.

El tret de sortida de la Mostra el dona el sopar degustació de la Mostra, on hi ha una representació de cuiners de restaurants de la Garrotxa. Restaurants de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i el restaurant Les Cols d’Olot amb dues Estrelles Michelin. Un total de 15 establiments, que el dimecres 23 d’octubre al Saló de Banquets La Torre dels Til·lers de les Planes d’Hostoles, on cadascun d’ells elaborarà un dels plats del sopar que han explicat aquest matí el president de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, i el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda.

En el transcurs del sopar es donaran els Volcanets d’Or i argents, uns reconeixements que el gremi atorga a aquelles empreses, associacions o estaments que treballen per a la promoció del territori. També es farà l’homenatge a una família del món de l’hostaleria. Aquest any, el Volcanet d’Or serà pel col·lectiu de Cuina Volcànica, pels seus 25 anys apostant pel producte de proximitat, la relació amb els productors locals, per promocionar la comarca a través del seu producte i gastronomia. El Volcanet d’Argent s’atorgarà a Embotits Masó Olot pel suport continuat cap al gremi i la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa. Embotits Masó Olot, porta més de 20 anys dedicats a l'elaboració d'embotits cuits i curats. Artesans de tota la vida, sempre han apostat per la qualitat, combinant innovació i tradició. Finalment, l’Homenatge serà per la família Comajoan i Ferrés, pels seus 29 anys de dedicació, i la seva trajectòria al Restaurant Hostal del Fang de Les Planes d’Hostoles, un establiment de cuina tradicional i de tota la vida.

Per altra part, del 24 d’octubre al 24 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar, i que es podran consultar en el fulletó editat de la Mostra o a la web www.garrotxahostalatge.cat.    

  • MostraGastronomica_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat