Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Comunicació

Alumnes de primària i secundària de les escoles verdes participen del VoltOlot

5 de novembre de 2019


El VoltOlot és una activitat educativa que treballa la mobilitat sostenible recorrent els carrers de la ciutat per visualitzar l’ús de la bicicleta com un mitja de transport sostenible i saludable. L’activitat està organitzada de manera transversal per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, SIGMA, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut i les Escoles Verdes de la Garrotxa.

 

Aquesta tardor es fan els dos VoltOlot. El primer, va tenir lloc el 25 d’octubre amb els 126 alumnes de primària de l’Escola Pia, l’Escola Volca Bisaroques i l’Escola La Bòbila. El segon, ha tingut lloc aquest matí amb 83 alumnes de secundària de l’Escola Pia, l’Institut La Garrotxa i l’Institut Bosc de la Coma. Tots els alumnes hi participen  acompanyats dels seus mestres, professors i els professors i alumnes del cicle formatiu d’activitats físiques i esportives de l’Escola Pia.

 

Tant els alumnes de primària com els de secundària fan  plegats un recorregut per la ciutat. A les 10h del matí els alumnes dels centres participants surten pedalant fins al recinte firal. Allà, es troben amb els alumnes dels altres centres que hi participen i després de fer jocs de benvinguda i coneixença començaran el recorregut conjunt per la ciutat. Dins del recorregut, hi ha una parada davant l’Ajuntament per fer-se una foto conjunta.

 

Amb el recorregut pel centre d’Olot es vol fer visible als alumnes i a la ciutadania que anar amb bicicleta és fàcil i saludable, i a més ecològic i sostenible, sota el lema de SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!

 

El VoltOlot té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i, per l’altra, aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat. L’acció vol promoure que entre tots podem fer que la circulació sigui més tranqui-la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits.

 

A banda del recorregut pels carrers de la ciutat els alumnes que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions, més tècniques, dels monitors i monitores del Cicle Formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta. A més també faran un taller de reparacions de bicicletes organitzat per SIGMA.

 

  • Voltolot.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat