Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

17 de març: Jornada "SIGUES PRO! FP I EMPRESA"

cartell_pro_1_web

3 de març de 2020


El Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’Ocupació de la Garrotxa continua treballant per donar visibilitat als estudis de Formació Professional i Ensenyaments Artístics i apropar les empreses als joves. Si tenim en compte l’estudi d’inserció laboral dels graduats en algun d’aquests ensenyaments, l’any 2018 només el 6%[i] es trobava en situació de recerca de feina quan la taxa d’atur juvenil supera el 20%, fet que demostra que aquests estudis són una via molt vàlida d’inserció laboral. A més, a part d’oferir una formació molt pràctica, també obren les portes a la Universitat per a tots aquells que vulguin fer estudis superiors.  

 

Pel que fa al percentatge d’alumnes que trien l’opció de Formació Professional una vegada acabat l’ESO se situa la voltant del 35% [ii] mentre que els que trien Batxillerat ronda el 50%. En aquests moments només un 14%[iii] de les persones en edat de treballar tenen formació professional (cicles formatius), però en canvi és un perfil molt demandat per les empreses i que tenen dificultats per cobrir. Es més un 70%[iv] de les empreses declaren que la principal dificultat per obrir les seves vacants és la manca de formació i coneixements requerits per al lloc de treball.

 

La comissió de difusió del Pacte, que ha fet ja una desena de trobades per a dissenyar un pla de comunicació encaminat a prestigiar la formació professionalitzadora, ha programat pel dia 17 de març de 2020 la jornada SIGUES PRO! FP I EMPRESA amb activitats pensades tant per als alumnes que han de triar els seus estudis i com per a les famílies que els acompanyen en aquest procés. Així doncs, el programa constarà de dues activitat diferenciades:

 

A partir de les nou del matí, es farà una activitat adreçada a tot l’alumnat que cursa quart d’ESO en algun dels centres d’Olot. Un total de 521 alumnes participaran a la xerrada Sigues PRO! Encamina el teu futur! que farà el periodista i gestor d’empreses culturals Jordi Sellas al Teatre Principal. Paral·lelament, a la Sala Torin tindrà lloc l’activitat Tastet d’empresa, on gairebé una vintena d’empreses de diferents sectors faran les seves presentacions als alumnes de quart d’ESO, amb l’objectiu d’apropar l’empresa als joves i donar a conèixer professions que poden ser atractives i encaixar plenament amb l’objectiu professional d’aquests joves.

 

A les set de la tarda, a la sala Torin, tindrà lloc la xerrada Quan el futur jove passa per la formació professional, amb Jaume Funes, psicòleg, educador, periodista i expert en l’adolescència. Seguidament es farà la taula rodona FP i empresa que comptarà amb  David Jané (Volcanic Internet), Giovanni Inturrissi (Zoetis),  Eudald Morera (Grup Morera), Jordi Sunyol (Integra), Jordi Vayreda (Jordi Vayreda Projectteam), Lluís Vilanova (Tavil). La taula serà moderada pel periodista Òscar Cabana. Aquesta activitat està pensada per les famílies i és oberta a tothom.

 

L’objectiu del Pacte és que aquesta iniciativa tingui continuïtat al llarg dels anys per donar un cop de mà als alumnes i les seves famílies a l’hora de triar el seu futur professional. Tots els integrants del Pacte, centres de formació, empreses, sindicats i associacions aposten clarament pel treball en xarxa per millorar els nivells de formació de la població i  l’ocupabilitat en general.

Més informació aquí

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat