Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot desinfecta els espais públics amb canons aeronebulitzadors

Desinfeccio1_

8 de maig de 2020


L’Ajuntament d’Olot ha intensificat les tasques de neteja i desinfecció als carrers i espais públics de la ciutat coincidint amb l’estat d’alarma per la COVID-19. Durant aquests passats dies i setmanes, els serveis de neteja, conjuntament amb la col·laboració desinteressada de l’empresa OlotNet ha portat a terme desinfeccions d’espais concorreguts, residències per a la gent gran, àrees de contenidors i altres elements de mobiliari urbà.

 

Al mateix temps, s’han fet actuacions a espais exteriors com els voltants de farmàcies, equipaments sanitaris com l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa o àrees d’especial concurrència com la plaça Mercat, l’estació d’autobusos o la zona del Firal; on es realitza el mercat setmanal de productes frescos de cada dilluns.

 

Aquest dimecres, seguint amb aquests treballs de neteja, s’ha comptat amb l’ajuda dels canons i serveis de desinfecció que la constructora Grup Rubau ha ofert gratuïtament a la Corporació. Uns treballs que també s’han portat a terme en altres localitats gironines.

 

Concretament, a partir de dos quarts de nou d’aquest matí, els equips han començat a actuar al carrer Sant Rafel. Els treballs han continuat pel centre de la ciutat a l’eix comprès entre el carrer Lorenzana, Esgleiers fins a la plaça del Carme i el Firal. En els principals carrers i places d’aquest sector han desinfectat voreres, calçades així com el mobiliari urbà de la ciutat.

 

Aquest sistema de desinfecció és pioner a tot l’estat espanyol i es basa en un canó, situat damunt del camió, que reparteix una dissolució al 0,1% d’hipoclorit sòdic per desinfectar carrers. Es considera que és una dosi efectiva per combatre el coronavirus i minimitzar l’afecció al mobiliari urbà.  Amb aquests equips es genera una boirina que s’escampa a tots els punts de la via pública. D’aquesta manera, s’obté una desinfecció completa de tot l’espai públic, arribant a racons o elements de difícil accés així com peces de mobiliari urbà tant a nivell de sòl com també en alçada, parets o elements verticals.

 

Segons els estudis realitzats pel Grup Rubau, hi ha evidències que els coronavirus s’inactiven en contacte amb una solució d’hipoclorit sòdic a una concentració 0,1% durant 5 minuts. Alhora, aquest sistema millora el rendiment de la desinfecció, ja que comporta una reducció important del consum d’aigua en comparació amb els sistemes de neteja tradicionals.

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat