Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Inserció laboral graduats Formació Professionalitzadora 2019 La Garrotxa

FP_EnquestaPro

26 de maig de 2020


Segons l’estudi Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals, només el 5% dels alumnes graduats en FP o Ensenyaments Artístics i de Disseny l’any 2019 en algun dels centres de la comarca, està buscant feina. Per obtenir aquests resultats s’ha realitzat una enquesta d’inserció laboral a 362 joves de la promoció de l’any 2019, sis mesos després d’haver-se graduat. Els centres de procedència dels alumnes són: Institut Bosc de la Coma, Institut la Garrotxa, Institut Montsacopa, Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, Escola Pia Olot i Kreas, Centre Integral de Formació en Indústries Càrnies i Agroalimentàries.

Un 51% dels joves graduats ha trobat feina, mentre que un 44% continua estudiant. Si només ens fixem en els graduats de cicle mitjà, un 73% continua estudiant, pràcticament tots un grau superior. Pel que fa als graduats de cicle superior, un 43% estudia a la universitat, cosa que demostra que els cicles de grau superior són una via molt vàlida per accedir a estudis universitaris amb l’avantatge que els alumnes que opten per aquest camí han pogut conèixer la realitat del seu perfil professional a través de la Formació en Centres de Treball, tenen un bon coneixement de la part pràctica que els facilita la inserció laboral i és una opció molt valorada per les empreses.  

Referent a la feina actual, un 73% manifesta que la realització dels estudis de cicles els ha facilitat la incorporació al món laboral. Quant al tipus de contracte, el 58% són temporals, enfront dels 38% que són indefinits.

Aquests resultats són molt positius i demostren que els estudis de formació professionalitzadora són una opció molt interessant a l’hora de trobar feina, només el 5% està en situació d’atur mentre que segons les dades generals d’atur a Catalunya del desembre de 2019 la taxa de desocupació dels joves d’entre 16 i 24 anys estava al voltant del 26%.

Podeu consultar l’informe complet a la pàgina web del Pacte per la Formació Professional i Ocupació de la Garrotxa (cliqueu aquí)

Aquesta pàgina va néixer del treball conjunt de diferents entitats en el marc del Pacte per a la formació professionalitzadora de la Garrotxa, amb l’objectiu prestigiar aquests estudis i sumar els recursos disponibles. Inclou un cercador d’oferta formativa professionalitzadora, tant reglada com no, recursos d’orientació per a estudiants i famílies, recursos de cerca de feina per a persones en situació d’atur, informació útil per a les empreses com pot ser la FP dual així com un recull d’experiències de testimonis en relació als estudis de FP i Ensenyaments Artístics i de Disseny amb l’objectiu d’apropar-los a tothom.

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat