Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Més d'una vuitantena de persones s'interessen per rehabilitar el seu habitatge amb HolaDomus

HolaDomus_

5 de juny de 2020


Amb el decret de l’estat d’alarma, les oficines d’HolaDomus van tancar al públic a mitjans del mes de març. Tot i que s’ha continuat oferint l’atenció telefònica, l’activitat tornarà plenament a la normalitat el proper dilluns 15 de juny.

 

Des de la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot es podrà continuar atenent als ciutadans que estiguin interessats en millorar el confort del seus habitatges i reduir la despesa energètica. L’octubre de l’any passat es va posar en marxa HolaDomus, el programa impulsat per l’Ajuntament d’Olot amb l’objectiu de millor el benestar de les famílies promovent habitatges més confortables, saludables i eficients.

 

HolaDomus ha estat dissenyat per donar resposta a les principals barreres que es troben els propietaris quan volen iniciar un procés de reforma a través d’assessorament tècnic, administratiu i també oferint una solució de finançament assequible. Els consultors energètics del programa també informen als ciutadans dels beneficis de l’eficiència energètica i l’energia renovable i aconsellen com optimitzar la factura energètica o com reduir el consum energètic a través dels hàbits domèstics.

 

Tot i que l’oficina ha estat tancada al públic aquestes últimes dotze setmanes, l’activitat del programa  no s’ha aturat i des de l’obertura del programa, més d’un centenar de ciutadans s’hi han interessat. D’aquests, 28 persones han estat o estan fent ús de l’assessorament integral del programa per realitzar la reforma energètica del seu habitatge preveient mobilitzar una inversió aproximada d’un milió d’euros.

 

Durant els propers mesos el programa informarà de la nova línia de finançament de l’Institut Català de Finances i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya destinada a impulsar la rehabilitació d’edificis plurifamiliars. Les comunitats de propietaris que estiguin interessades poden contactar amb l’Oficina d’HolaDomus i se’ls informarà de les característiques d’aquesta nova línia de finançament. A més a més de l’assessorament financer, el programa també ajuda a les comunitats de propietaris que volen reformar l’edifici, per exemple degut a la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) o per instal·lar plaques fotovoltaiques i poder fer autoconsum compartit. Els consultors energètics del programa poden participar durant les reunions de la comunitat per facilitar l’acord entre veïns, assessorant tècnicament sobre el projecte i també gestionant les llicències d’obra o sol·licitant bonificacions de l’IBI.

 

El programa, pioner a nivell europeu, dóna servei actualment a la ciutat d’Olot però s’està treballant per ampliar la cobertura a altres territoris.

 

Per a més informació d’HolaDomus, es pot visitar la pàgina web www.holadomus.com o bé enviar un correu electrònic a info@holadomus.com o trucar al 972 27 91 36.

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat