Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot s'adhereix a la Setmana de l'Energia

índex

22 de juny de 2020


En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que s'avanci amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, cada un dels ciutadans del món disposen de la clau per capgirar la situació a través de la seva participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

 

D’aquí neix la Setmana de l’Energia – que se celebra del 22 al 26 de juny del 2020 - i que té per objectiu conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

 

L’Ajuntament d’Olot s’ha adherit a aquesta iniciativa que ja suma diverses institucions, administracions i entitats d’arreu del territori. A part de l’adhesió al projecte, des de l’Ajuntament de la capital de La Garrotxa es promouran diferents accions que ajudin a apoderar a la ciutadania i també a les empreses, per fer realitat aquesta nova cultura energètica, tan necessària per al medi ambient i el clima.

 

Degut als requisits de seguretat indicats per les autoritats sanitàries amb motiu de la COVID-19, enguany totes les activitats s'oferiran en format virtual. Cada dia de la setmana i fins al 26 de juny, l’Ajuntament d’Olot a través de la pàgina web i de les xarxes socials, donarà a conèixer un seguit de recomanacions i de diferents activitats a realitzar en aquest àmbit.

 

Totes elles així com més informació sobre la Setmana de l’Energia es pot consultar en aquest enllaç: http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-lenergia/recursos/

 

En aquesta línia, des de la Diputació de Girona també han organitzat unes sessions sobre eficiència energètica i energies renovables dirigides a la ciutadania per commemorar aquesta Setmana de l'Energia. Totes elles es poden trobar a: https://www.cilma.cat/wp-content/uploads/2020/06/programes-setmana-energia.pdf. La primera sessió es porta a terme aquest dilluns, 22 de juny a les 19 h, i tractarà sobre la factura elèctrica i la contractació d'energia verda.

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat