Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

La Cua del Drac 2020

CuaDrac2020_

29 de juny de 2020


Enguany l’Ajuntament d’Olot, les entitats i les empreses de la ciutat han entomat el repte de posar un marxa les activitats d’estiu i la reobertura d’equipaments i serveis de manera segura i adaptada a les necessitats de la ciutadania. I ho han fet, sumant esforços per adequar les activitats a nous formats i normativa amb les precaucions i mesures de seguretat necessàries per emprendre l’estiu a Olot.  

La programació d’estiu torna a Olot amb el seu segell de sempre, amb propostes musicals, de circ, castelleres, gastronòmiques, exposicions, d’esport a la natura i moltes més per esprémer al màxim la temporada. Gran part de les activitats programades són gratuïtes i tenen lloc a l’aire lliure. S’ha dissenyat una oferta de qualitat i diversa que satisfaci les preferències i els interessos de tothom, tenint en compte el públic local i el turisme de proximitat.

L’edició de La Cua del Drac 2020 serà íntegrament digital, se centrarà en els mesos de juliol i agost i es podrà descarregar la programació de les activitats de forma setmanal. La Cua del Drac oferirà una graella de recursos diversos per poder treure el màxim profit a les possibilitats que ofereix la ciutat i donar una oferta àmplia, completa i variada.

En aquest sentit donarà cobertura a una programació d’estiu tant per al públic local com visitant, amb propostes gastronòmiques, festives, culturals i de descoberta de l’entorn que se situïn a Olot. I  com a novetat, enguany s’informarà dels equipaments públics i privats de la ciutat: museus, instal·lacions esportives, biblioteca, piscina, cinemes, etc. També s’hi podrà trobar La nostra recomanació de la setmana amb recomanacions diferents per fer a la natura, receptes gastronòmiques de cuina volcànica i d’altres informacions que poden ser d’interès per als visitants de la Garrotxa.

Tota la programació de La Cua del Drac es pot trobar a la web https://www.descobreixolot.cat/cua-del-drac-olot/. Les activitats culturals es podran consultar a la pàgina web www.olotcultura.cat i a l’aplicació mòbil Agenda Olot Cultura.

A banda de les agendes web i la difusió de material digital, la campanya inclou el canal de whatsaap (650 05 19 98) on es  podrà rebré  la informació de les activitats de forma setmanal a través del dispositiu mòbil.

Pel que fa a la programació específica, la plaça de Braus es convertirà en un autèntic circ per acollir el cicle Circ a la Plaça els dies 8, 15, 22 i 29 de juliol amb  les propostes de  Save the Temazo de Col·lectiu Frenètic,  Koselig de Capicúa Circ, Envà d’Amer i Àfrica Circ Cia. i Ye Yorbayu de la Companya Vaques. També  torna un any més, el cicle estival de Música al Parc, que aquest 2020 es farà els diumenges del mes d’agost al Parc Nou, i la segona edició del Parc Electrònic, per gaudir de diferents activitats a l’aire lliure i a ritme de música electrònica. Com a novetat musical, el Festival Internacional de la Cornamusa tindrà lloc del 27 al 30 d’agost  amb la tocada d’inici, el ball de la Cabreta, l’actuació d’RSK! i els concerts de cornamuses.

També es podran visitar diverses exposicions als Museus d’Olot i Olot Fotografia, tot i que s’ajorna pel 2021, oferirà la Mostra Confinada 2020 amb diverses exposicions a l’Hospici, a Can Trincheria i al Claustre del Carme. Per gaudir de la natura fent esport, hi ha l’itinerari autoguiat amb bicicleta a càrrec del Centre Logístic de Bicicletes (ATMA), Salta estiu! Kangoo Bootcamp, Ioga al Montsacopa i Connexió volcànica.

D’entre les propostes més variades, trobem els Tallers a la fresca dels Xerrics d’Olot, les visites guiades a l'església del Tura i l’església de Sant Esteve, la Botiga al carrer, organitzada per l’Associació de Comerciants d’Olot i l’espectacle d’improvisació ple d’humor Comando Llibres, a càrrec de Teatre Impro.

Per últim, no ens oblidem de les activitats periòdiques al llarg de tot l’estiu com ara: Dijous arròs als Tossols del restaurant Les Cols, els sopars acompanyats de concerts acústics a la terrassa d’El Nou Firalet i l’oferta de  visites guiades i itineraris de descoberta de l’entorn natural i  sociocultural de la ciutat que ofereixen educArt, TOSCA Fentours.

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat