Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Un 31% d'obres venudes a la 65a edició de la Fira del Dibuix d'Olot

La primera Fira del Dibuix telemàtica tanca edició després de 48 hores amb 63 dibuixos venuts d'uns 40 d’artistes locals, 2.000 visites a la plataforma www.olotdibuixa.com i 13.817 visualitzacions de les obres participants dels segles XX i XXI.

19 d'octubre de 2020


Èxit en la primera edició de la Fira del Dibuix d’Olot telemàtica, la 65a edició d’aquesta fira tradicional de la ciutat. Enguany, arran de la pandèmia de la COVID-19 i el nou paquet de mesures per disminuir els contagis, la fira s’ha hagut d’adaptar fent el salt a l’àmbit digital oferint durant 48 hores un total de 200 obres d’uns 40 artistes garrotxins a través de la plataforma www.olotdibuixa.com.

En total, des de les 8 del vespre del dia 16 d’octubre fins a les 8 del vespre d’aquest diumenge 18, la plataforma ha rebut unes 2.000 visites arribant a les 13.817 visualitzacions dels dibuixos; de diversos autors, temàtiques, estils i dels segles XX i XXI. De mitjana, els usuaris han estat gairebé 4 minuts i mig navegant per la web. A través de les xarxes socials, la Fira del Dibuix d’Olot ha arribat a 35.681 persones.

En total, s’han venut 63 dibuixos, el que suposa un 31% de les obres participants. Des del Patronat de la Fira del Dibuix d’Olot valoren molt positivament aquestes xifres així com el fet que els compradors eren d’arreu de les comarques gironines i de Catalunya. En total s’han registrat vendes a Olot, a diverses poblacions garrotxines com Sant Joan Les Fonts o Les Preses així com altres ciutats com Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Figueres, Sant Vicenç de Castellet, les Illes Balears o fins i tot d’Alemanya. Al mateix temps, s’han rebut diversos correus d’artistes interessats a participar en la pròxima edició de la mostra.

Al mateix temps, cal destacar que les compres han estat molt repartides i gairebé tots els artistes han pogut vendre alguna de les seves obres demostrant així l’encert de la proposta, del jurat que va escollir els artistes participants i de la qualitat de les seves obres. En concret en aquesta primera edició s’han pogut adquirir dibuixos d’Alfons Valdés, Alícia Vogel, Asis Percales, Augé Solé, Barnadas, Beulas, Bosch Pla, Carles Congost, Casabó, Codinach, Elena Boix, Estudi Gràfic Visavis, Ferran Coves, Gamero Casellas, Granados Llimona, Guillem Fresquet, Gussinyé, Joan Ferrés, Josep Pozo, Marian Oliveras, Miguel Bandrés Nivela, Miquel Oliveras, Narcís Coderch, Perpiñà, Pinyol Jordà, Planapuig, PujolBoira, Quim Corominas, R. Planes, Rafael Griera, Rosa Serra, Sebastià Congost, Sidrach, Toni Becerra, Valentí Gubianas, Vayreda Marian, Vendrell Guri, Vicenç Masdemont, Vilà Cañellas i Xavier Carbonell.

Per facilitar l’accés i gestió de la fira, les compres es realitzaven amb un sol pagament i l’entrega de les obres adquirides s’efectuarà entre 2 i 7 dies hàbils des de la realització de la compra a l’adreça indicada pel client, seguint les mesures de prevenció i protecció per evitar contagis de la COVID-19. Com agraïment de la seva participació, s’afegeix un detall sobre Olot com a obsequi en els enviaments.

  • Plataforma_OlotDibuixa_2020
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat