Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El Gran Recapte d'Aliments, aquest any passa a ser virtual

Del 16 al 21 de novembre es celebra el Gran Recapte d’Aliments, la gran campanya de recollida d’aliments i productes bàsics per a les persones i famílies més necessitades i vulnerables. 

11 de novembre de 2020


Per onzè any consecutiu, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja, així com els ajuntaments de la comarca organitzen el Gran Recapte d’Aliments, una iniciativa solidària destinada a oferir aliments i productes bàsics a persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social. 

Aquest any, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària en la que ens trobem immersos per la Covid-19, s’han introduït canvis en el format de la campanya, transformant-se en un gran recapte virtual, per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats. Així, es posa en marxa un Gran Recapte on es substitueix la recollida física d’aliments (i el seu posterior trasllat al Centre de Distribució d’Aliments, on també hi participaven nombrosos voluntaris/es) per una recollida virtual, a través de donacions econòmiques.

La campanya en línia anirà del 16 de novembre al 13 de desembre, i a la Garrotxa, les donacions es podran realitzar a les botigues participants dels diferents municipis i també a les grans superfícies d’Olot, del 16 al 21 de novembre. Les formes de participació al Gran Recapte d’Aliments en aquesta edició són dues, fent donacions al web del granrecapteonline.com i a la caixa dels comerços i supermercats, a través de vals de diferent valor (1€, 3€, 5€, 10€, 20€ o la quantitat que es vulgui). L’aportació realitzada quedarà reflectida en el tiquet de compra.

Aquest any, la crida a la participació és més necessària que mai. Des de la irrupció de la Covid-19, el Banc dels Aliments ha hagut d’actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i donar atenció a la creixent demanda d’aliments de les entitats socials. Segons el Banc dels Aliments, aquest increment a tota Catalunya ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any anterior, i l’escenari d’alentiment de l’activitat econòmica derivat de l’emergència sanitària fa previsible un augment de peticions d’ajuts per cobrir necessitats bàsiques.

La jornada central a Olot tindrà lloc el divendres 20 i dissabte 21 de novembre. Malgrat que inicialment es preveia comptar amb voluntaris a les grans superfícies de la ciutat per informar sobre el Gran Recapte, Banc dels Aliments, com a mesura de prevenció, ha suspès la presència de voluntaris a les botigues, per tant, la implicació de les grans cadenes de supermercats serà fonamental per fer arribar als clients la informació per poder col·laborar (a través de cartells –que portaran un codi QR enllaçat directament amb el web de donacions-, megafonia i la informació que pugui oferir el personal de caixa).


L’any passat a la Garrotxa es van recollir més de 31.823 unitats d’aliments i productes bàsics en finalitzar la campanya. Aquest any, la implicació dels comerços i punts de venda a la Garrotxa serà fonamental, doncs el canvi de format requerirà una tasca informativa més intensa. En aquests moments, els ajuntaments estan treballant en la coordinació de comerços participants, i s’espera, com a cada edició a la Garrotxa, una bona acollida per part de la ciutadania.

 

 

  • Foto rdp Gran Recapte 2020
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat