Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

12 persones ateses amb el Projecte +60

Finalitza la 5a edició d’aquest projecte que està pensat i ajuda aquells veïns i veïnes a partir de 60 anys que tenen carències de cotització per a poder accedir a la jubilació.

12 de novembre de 2020


Aquest 2020, l’Ajuntament d’Olot ha engegat una nova edició del projecte +60 amb un servei més complet, una  iniciativa que ja es va iniciar l’any 2016 amb l’objectiu d’assessorar a les persones de 60 anys o més i que es troben amb dificultats a l’hora de poder-se jubilar. El projecte +60 s’adreça a persones a partir de 60 anys, empadronats a Olot, que es troben en situació d’atur, i que, tot i que han treballat durant molts anys, o no disposen de la cotització suficient per poder accedir a la jubilació o no saben quan podran fer-ho.

Enguany s’han atès 12 persones a qui s’ha realitzat un estudi de jubilació partint de la seva casuística concreta. El mateix Gabinet expert en àmbit laboral i amb coordinació amb l’Àrea d’Ocupació, és qui ha fet la devolució pertinent a cadascun dels usuaris tot comentant les particularitats de cada cas estudiat. S’ha entregat a la persona un informe on s’han inclòs les possibilitats d’accedir a la jubilació així com el càlcul de jubilació.

De les diferents persones ateses, dues se’ls ha informat que podrien prejubilar-se abans del que tenien previst i en quines condicions podrien fer-ho, a dues més, se’ls ha informat que no complien amb el requisit de cotització, dels 2 anys treballats dins els 15 immediatament anteriors a la data de sol·licitud de la pensió, per accedir a la pensió de jubilació (en aquest cas s’han quantificat per tal que la persona conegui les opcions que té i pugui resoldre la seva situació de la millor manera possible). En un cas, se l’ha informat de la possibilitat de tramitar el subsidi per majors de 52 anys ja que en complia els requisits. La resta de persones ateses, i tenint en compte les seves condicions particulars no podien jubilar-se anticipadament i se’ls indicava l’edat en que podrien fer-ho i l’import resultant del supòsit per la seva jubilació.    

En els ara ja 5 anys (si comptem aquesta darrera edició) que fa que des de l’Ajuntament s’ofereix aquest servei, ja son 72 les persones que n’han pogut fer ús. La taxa més alta d’aturats (28,29%) la trobem en la franja dels 55 als 64 anys. Segons dades extretes de l’Observatori del Treball i Model Productiu,  a Olot hi ha 282 persones a l’atur (aquest darrer mes d’octubre) en la franja de 60 anys a 64 anys i poder assessorar a aquells que ho necessitin i orientar-los en aquesta etapa tan decisiva de la seva vida, és l’objectiu que l’Ajuntament d’Olot persegueix amb el projecte +60.

 

  • AjuntamentOlot_+60_2
  • AjuntamentOlot_+60_1
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat