Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El Mercat d'Olot amb el Gran Recapte d'Aliments

Plaça Mercat torna a participar de la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics, que ha començat aquest dilluns i durarà fins dissabte. 

16 de novembre de 2020


El Mercat d’Olot col·labora amb el Gran Recapte d’Aliments. Des d’aquest dilluns 16 de novembre, totes les persones que vulguin participar de la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics podran fer-ho a la Plaça Mercat. Tothom qui vulgui podrà comprar tiquets per valor de 3 euros per contribuir al Gran Recapte que organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja, així com els ajuntaments de la comarca.

La situació provocada per la COVID-19 ha obligat a fer canvis en el format habitual de la campanya. Amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats, les donacions hauran de ser telemàtiques. Així, es podran fer al web granrecapteonline.com o bé amb la compra de tiquets en els diferents establiments col·laboradors. En aquesta ocasió també es dona l’oportunitat que els comerços de producte fresc puguin participar-hi. Per aquest motiu, la Plaça Mercat s’ha pogut sumar a la iniciativa.

A més de la plaça Mercat d’Olot, les donacions també es poden fer a altres establiments de la ciutat des d’aquest dilluns 16 de novembre i fins al dissabte 21. A la resta de poblacions de la comarca també s’hi poden fer aportacions dins dels terminis que cada ajuntament ha fixat de comú acord amb el Consell Comarcal. Les donacions cal fer-les a la caixa dels comerços i supermercats, a través de vals de diferent valor (1€, 3€, 5€, 10€, 20€ o la quantitat que es vulgui). L’aportació quedarà reflectida en el tiquet de compra. La campanya en línia al web granrecapteonline.com estarà operativa fins al 13 de desembre.

Aquest any, la crida a la participació és més necessària que mai. Des de la irrupció de la Covid-19, el Banc dels Aliments calcula que les necessitats a tot Catalunya s’han incrementat en un 40% respecte al mateix període de l’any passat.

La jornada central a Olot tindrà lloc el divendres 20 i dissabte 21 de novembre. Malgrat que inicialment es preveia comptar amb voluntaris a les grans superfícies de la ciutat per informar sobre el Gran Recapte, s’ha optat per suspendre la presència de voluntaris com a mesura de prevenció. L’any passat a la Garrotxa es van recollir més de 31.823 unitats d’aliments i productes bàsics en finalitzar la campanya. El material recollit es va destinar al Centre de Distribució d’Aliments que atén unes 830 famílies. 

 

  • GranRecapte_Inici_8
  • GranRecapte_Inici_9
  • GranRecapte_Inici_7
  • GranRecapte_Inici_5

    + 1

  • GranRecapte_Inici_10

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat