Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Terra Viva llança una nova campanya informativa per potenciar les adopcions

Des de l’any 2012 l’Associació Protectora d’Animals de la Garrotxa s’encarrega de la cura d’animals perduts i abandonats arreu de la comarca.

26 de novembre de 2020


Des de l’any 2012 l’Associació Protectora d’Animals de la Garrotxa, Terra Viva, s’encarrega de la cura d’animals perduts i abandonats arreu de La Garrotxa. En aquests 8 anys, el centre ha gestionat l’adopció de centenars de gossos i gats a part de les tasques d’identificació, esterilitzacions d’animals de companyia i la promoció de diverses campanyes de conscienciació i sensibilització per promoure les adopcions d’animals de companyia arreu de la comarca. Només aquest any, la protectora ha fet més de 355 sortides per pèrdues o abandonaments de gats i gossos a la Garrotxa, principalment durant els mesos d’estiu.

Al mateix temps, l’entitat sense ànim de lucre porta a terme projectes d’àmbit social i terapèutic i compta amb un conjunt de voluntaris que s’encarreguen de la cura dels gossos i gats que tenen a la protectora o en cases d’acollida. Avui dia, l’equip de Terra Viva està format per un grup 9 de persones (junta directiva i treballadors) així com un conjunt de 50 voluntaris actius d’entre 16 i 75 anys que donen un cop de mà amb les gestions i tasques habituals de neteja, cura, sortides i manteniment de les instal·lacions amb el suport dels seus 50 padrins, donants, col·laboradors i 232 teamers.

Seguint amb els seus principis fundacionals, avui dia l’entitat disposa d’una figura d’educador caní que treballa la socialització dels gossos a través de la creació de manades, reduint l’estrès i acompanyant en tot moment el procés d’adopció dels animals. Darrerament, l’entitat ha realitzat un important impuls i aposta per la professionalització i coordinació de tot el procés d’estada a la protectora; des de la recollida dels peluts, el seu seguiment veterinari, l’adaptació al nou entorn i la promoció de l’adopció amb el conseqüent seguiment i coordinació amb les famílies adoptants. Això ha fet que aquest 2020 en comparació a l’any passat, malgrat la pandèmia provocada per la covid19, a finals d’any haurem augmentat un 40% les adopcions.

En concret, des de Terra Viva també participen i duen a terme projectes de conscienciació social, tinença responsable d’animals, d’esterilització de gats de carrer i educació en el respecte animal en col·laboració amb altres entitats, institucions i associacions del territori.

Ara, davant l’augment constant d’abandonaments d’animals i la manca d’adopcions derivada de l’afectació de la crisi de la COVID-19 dels darrers mesos, l’entitat llança una nova campanya informativa a través de la qual volen donar a conèixer les tasques de l’entitat, els serveis que ofereixen, animar a formar part de l’equip de Terra Viva i, sobretot, sensibilitzar la ciutadania per promoure les adopcions i la cura dels animals de companyia. I donar a conèixer que les tasques d’una bona gestió van més enllà de la recollida i custòdia dels animals.

 

  • Protectora_Terra_Viva_1
  • Protectora_Terra_Viva_2
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat