Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Matrícula oberta a la 2a edició del Postgrau en Il·lustració Científica de Ciències Naturals

La formació inclou la il·lustració de botànica, zoologia, paleontologia o arqueologia així com il·lustració en 3D.

9 de febrer de 2021


La il·lustració científica és una disciplina que sempre ha estat companya imprescindible de la ciència i de l’explicació científica. En els darrers anys les noves tecnologies li han proporcionat un nou impuls i n’han ampliat les seves potencialitats. Per això i pel renovat interès per la natura, la il·lustració científica actualment experimenta un ressorgiment tant des del món de l’art com des del món de la ciència.

Amb l’objectiu de recollir aquest creixent interès i d’oferir la possibilitat de professionalitzar aquest sector, des de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Universitat de Girona i sota la direcció acadèmica de Blanca Martí i Carles Puche, dos dels il·lustradors científics de referència a casa nostra, es va impulsar ara fa 2 anys el Postgrau en il·lustració científica de ciències naturals, la primera oferta formativa amb vocació professionalitzadora que existeix a Catalunya.

La primera edició va comptar amb la participació de 15 alumnes d’arreu de Catalunya, la majoria provinents del món de la il·lustració però també de la biologia, la veterinària o les ciències del mar. Des d’ara i fins el 18 de juny s’obre el període d’inscripcions per a la 2a edició del Postgrau que començarà el proper mes d’octubre (curs 2021-22). Les places són limitades.

El postgrau treballa la il·lustració de botànica, de zoologia, de paleontologia o d’arqueologia, deixant espai també per a la il·lustració en 3D. A més, inclou la realització d’un projecte final que es porta a terme amb entitats de difusió i conservació de la natura, universitats o museus d’arreu del territori on els alumnes han de treballar un encàrrec real, element que els permet posar en pràctica els coneixements adquirits.

 

  • Cartell 2a ed Postgrau il·lustració curs 21-22
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat