Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot posa en marxa nous instruments per fer front a l'impacte de la COVID-19

Al Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació de la Garrotxa -del qual ja s’han portat a terme el 60% de les accions- s’hi afegeixen més mesures d’acció social i un nou Pla d’Inversions per injectar recursos a l’economia local.

18 de febrer de 2021


El suport a les veïnes i veïns d’Olot, el seu acompanyament i la recuperació social i econòmica de la ciutat han estat i continuen essent les principals prioritats de l’Ajuntament d’Olot davant la crisi generada per la COVID-19. Des del principi de la pandèmia, el Consistori ha estat treballant a través de diverses línies, subvencions i accions de reactivació per donar les màximes facilitats i ajudar a totes les persones i col·lectius afectades per l’impacte de la pandèmia en les seves vides i activitats diàries.

Fins ara, l’Ajuntament d’Olot ha destinat més de 2 milions d’euros per cobrir les necessitats socials i econòmiques de les veïnes i veïns i s’ha executat més del 60% de les accions del Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i la Garrotxa. Alhora s’han invertit més de 425.500 euros en subvencions directes com l’AJUT 500, l’AJUT 1.000 i l’AJUT 3.000 euros que s’han anat succeint al llarg del 2020, donant suport a un total de 603 activitats (230 a través de l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000 i 373 amb l’AJUT 500), que havien hagut d’aturar el seu treball en els diferents períodes de confinament per la COVID o havien vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80%.

Ara, de nou, l’Ajuntament d’Olot impulsa l’aplicació de noves mesures per a la recuperació, la revitalització i el manteniment de les activitats econòmiques i, en definitiva, de la vida de la ciutat i dels seus ciutadans. D’una banda, amb la implementació de noves accions socials que fins al moment han suposat una ampliació dels ajuts d’urgència social sobretot per donar resposta a les necessitats d’alimentació i habitatge. En l’àmbit de l’autonomia, els esforços s’han centrat en l’atenció a domicili a la gent gran que no ha pogut disposar dels serveis de centre de dia quan aquest ha hagut de tancar com a mesura de prevenció davant la COVID.

Al Pla de Reactivació Econòmica i el d’Acció Social també s’hi inclou un Pla d’inversions, a diferents punts de la ciutat, que injectin recursos a l’economia local i que generin accions transformadores. Ha de permetre, per exemple, una nova fase per a l’ampliació del parc d’skate, la construcció d’un parc de cal·listènia perquè els joves puguin fer activitat a l’aire lliure, el canvi de la caldera, l’acumulador i la instal·lació d’un nou servei d’aigua calenta al Pla dels Llacs, la futura aula tast de la plaça Mercat, o la millora d’equipaments per a les entitats, com el casal de Montolivet, Bonavista, Sant Roc, el local per als escoltes o Can Frontana de Batet. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, ERC i la CUP i amb l’abstenció del grup municipal del PSC.

El plenari d’aquest mes de febrer també ha donat llum verda a la modificació de la plantilla de l’Ajuntament d’Olot per a l’any 2021. El punt, que ha comptat amb els vots a favor de tots els grups municipals del plenari, contempla la creació d’una nova plaça d’agent per a la Policia Municipal, entre altres. Paral·lelament, el ple també ha aprovat l’increment addicional del 0,3% de la massa salarial a les retribucions del personal municipal.

Per últim, s’ha aprovat amb el vot favorable de JuntsxCat, ERC i la CUP i el vot contrari del PSC la moció de resposta a la sentència del TS, petició d'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l'autodeterminació presentada per JuntsxCat, ERC i la CUP. També ha tirat endavant amb la unanimitat del plenari la moció d’ERC sobre la informació a la ciutadania en relació amb el traçat de la variant d’Olot. Per últim, la moció del grup municipal CUP en la qual s’exigia la retirada de l’acusació de la Generalitat en les causes obertes contra independentistes ha comptat amb els vots a favor de la CUP, ERC i JuntsxCat i el vot contrari del PSC.

 

  • Ple_Febrer_Olot_2
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat