Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Jornades d'orientació pels alumnes de 4t d'ESO a Olot

Aquestes sessions tenen per objectiu oferir informació sobre els estudis postobligatoris que els estudiants poden portar a terme a Olot i a la comarca de La Garrotxa.

7 d'abril de 2021


“He acabat l’ESO. I ara què?”. Aquesta és una pregunta que molts estudiants es fan i han de respondre’s al finalitzar els seus estudis obligatoris i començar a pensar el futur que volen emprendre.

Amb la voluntat d’acompanyar-los i oferir-los el màxim d’informació a ells/elles i a les seves respectives famílies en aquests moments de transicions educatives, els centres educatius d’Olot que imparteixen estudis postobligatoris juntament amb el Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’ocupació de la Garrotxa han programat un conjunt de sessions informatives per donar a conèixer les formacions que ofereixen. Enguany, per primer cop, les sessions es compaginen amb trobades amb empresaris de la zona amb la voluntat d’aproximar el món laboral als joves des de diverses perspectives i àmbits i donar visibilitat als estudis de Formació Professional i Ensenyaments d’Arts i Disseny, estudis amb una inserció laboral molt alta.

D’aquesta manera, els alumnes podran conèixer de més a prop l’àmplia i variada oferta formativa postobligatòria existent a la ciutat i a la comarca, les sortides professionals que disposaran, el ventall d’estudis impartits i resoldre els seus dubtes o qüestions a l’hora d’escollir la seva trajectòria acadèmica.

Les jornades compten amb la col·laboració de l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i l’Oficina Municipal d’Escolaritzacio (OME) i hi participen l’INS Bosc de la Coma, INS la Garrotxa, INS Montsacopa, Escola d’Art i Superior de disseny d’Olot, Escola Pia d’Olot, Escola Petit Plançó, Escola Cor de Maria d’Olot, IE Salvador Vilarrasa. Es portaran a terme del 13 al 16 d’abril en horari de matí i tarda i es preveu que puguin participar-hi un total de 680 alumnes que actualment cursen 4t d’ESO als diversos espais educatius de La Garrotxa. Com a cloenda de les jornades s’ha preparat una taula rodona amb empreses adreçada a alumnes i famílies que tindrà lloc el dijous dia 15 d’abril a les 19 hores i es podrà seguir per streaming a través del canal de Youtube del Garrotxapro. 

Com cada any, les jornades informatives s’han organitzat de forma conjunta entre tots els centres. A diferència d’anteriors edicions, enguany es manté el format virtual iniciat el 2020 davant la situació epidemiològica per la pandèmia de la COVID-19. Paral·lelament, durant el tercer trimestre d’aquest 2021 també s’han programat altres sessions informatives adreçades a famílies i estudiants.

 

 

  • Aquestes jornades d’orientació tenen per objectiu oferir informació sobre els estudis post obligatoris que es poden portar a terme a la comarca de La Garrotxa.
  • Jornades Orientació 1
  • Jornades Orientació 2
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat