Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Comunicació

El cementiri d'Olot tindrà un espai per al dol perinatal

DolPerinatal_.jpg

L’Ajuntament d’Olot habilitarà un espai de record per a les famílies que han perdut un nadó durant la gestació o els dies posteriors al naixement. És una iniciativa impulsada a partir de la petició realitzada per una família de la ciutat que vol ser una realitat el 15 d’octubre coincidint amb el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional.

15 de juliol de 2021


El cementiri d’Olot tindrà un espai dedicat al dol gestacional i perinatal per recordar els nadons morts durant la gestació o al poc temps de néixer. Amb l’objectiu que les famílies que han passat per aquesta situació puguin disposar d’un lloc de record per al fill/a, l’Ajuntament d’Olot ha començat a treballar en una actuació per tal de donar-hi resposta.

 

A partir de la petició feta per una família de la ciutat -la Pilar Ramiro i l'Angel Vallmajó que avui han assistit a la roda de premsa amb l'alcalde d'Olot, Pep Berga- l’Ajuntament ha iniciat el procés per habilitar un memorial dedicat al dol perinatal al cementiri municipal. En aquests moments s’estan ultimant els detalls d’aquest espai de record per a les famílies davant la pèrdua d’un fill/a i que incorporarà la possibilitat de dipositar les cendres. La iniciativa vol ser un suport a les famílies per acompanyar-los en el dolor de l’experiència viscuda i la visibilització d’una realitat amb la que altres ciutadans puguin sentir-s’hi identificats.

 

L’Ajuntament d’Olot té previst portar a l’aprovació del proper ple municipal el reglament per a l’aprovació d’aquest nou espai al cementiri de la ciutat. Aquest punt de record per a les famílies que han perdut un nadó per mort perinatal està previst que estigui a punt per al 15 d’octubre, amb motiu del Dia Internacional del Dol perinatal i gestacional. A l’estat espanyol moren cada any, gairebé 2.500 nadons l’any per mortalitat perinatal (des de la setmana 22 de gestació fins als primers dies de vida del nadó).

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat