Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Comunicació

9a edició del Postgrau en Vulcanologia per la Universitat de Girona

Per aquesta edició es compta amb la participació de 23 alumnes d’arreu del món provinents de Mèxic, Argentina, Colòmbia, Xile i Espanya.

18 d'octubre de 2021


Des d'aquest dilluns i fins al 31 d’octubre arriba a Olot la 9a edició del Curs de Postgrau en Vulcanologia per la Universitat de Girona que organitzen la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Fundació UdG: innovació i formació. A més, compta amb la col·laboració de Geociències Barcelona-CSIC, la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI), el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Diputació de Girona, la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UdG, l’Ajuntament d’Olot i l’Espai Cràter.

El professorat del postgrau està format pels dos directors del curs i altres 5 experts més que són:

  • Carmen López, directora del Instituto Geográfico Nacional (IGN)
  • Gerardo Aguirre, professor a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic
  • Llorenç Planagumà, director de Tosca i assessor en geologia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
  • Bruno Scaillet, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans
  • Juan Andújar, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans

Durant el curs està previst explicar el funcionament dels volcans, els riscos associats que comporten i també els seus beneficis.

Per aquesta edició es compta amb la participació de 23 alumnes d’arreu del món provinents de Mèxic, Argentina, Colòmbia, Xile i Espanya. Aquests alumnes combinaran les sessions teòriques a la seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot amb la visita a diferents afloraments del camp volcànic gironí, situats a la zona volcànica de la Garrotxa i la zona de la Crosa de Sant Dalmai i Canet d’Adri.

 

 

  • Vulcanologia_2.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat