Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Comunicació

Arriba, finalment, la desena edició de Elmini

Una quinzena d’actuacions ompliran de música la ciutat d’Olot entre el 3 i el 8 de desembre.

 

19 d'octubre de 2021


Avui s’ha tornat a presentar, després de dos intents cancel·lats l’any passat degut a la pandèmia del Covid-19, la 10a edició del Festival Elmini, que tindrà lloc a la ciutat d’Olot entre el 3 i el 8 de desembre d’enguany. La presentació ha estat a càrrec de Marc Busquets i Alba Agustí, representants de l’Associació Cultural la Química, entitat organitzadora del festival que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot.

Les entrades es poden adquirir a partir d’avui 19 d’octubre a la web oficial del festival, www.elmini.net.

10 anys de Elmini 

La pandèmia no ens ha deixat encara celebrar la desena edició del festival Elmini. Ho hem intentat dues vegades durant aquests gairebé dos anys que han passat. Primer el març de 2020, just el cap de setmana en què es va declarar l’Estat d’Alarma. Després al desembre, en plena tercera onada.

Ara ho tornem a intentar, i ara sí que podem dir, més que mai, que estem de celebració. 10 edicions d’un festival únic, d’aquells que encara tenen essència. Un festival fet de la manera més honesta i austera, però plena d’entusiasme i estima.

Presentem una nova edició del festival de música Elmini, la desena, que tindrà lloc a la ciutat d’Olot entre el 3 i el 8 de desembre. Una nova edició i un nou any agafat amb moltes ganes i entusiasme, i amb un gran orgull d’haver-lo convertit, després de deu edicions, en un dels festivals d’hivern de referència a Catalunya.

El més rellevant, com cada any, el seu cartell. Sempre diem el mateix, però ho hem tornat a fer, tornem a presentar un dels cartells més arriscats que s’han presentat, donant especial èmfasi a la música independent, alternativa i emergent.

Estem molt contents de poder presentar de nou aquesta edició, en què hem intentat conservar gran part del cartell que ja havíem presentat des d’un inici, amb alguns canvis i noves incorporacions. Una celebració de la desena edició, i un cant al retorn de la música en viu, al retorn dels esdeveniments, al retorn, en definitiva, de la cultura.

 

Del 3 al 8 de desembre – 6 dies de festival

Organitzar un festival de música requereix una preparació en molts mesos d’antelació. És per això que, tot i la relaxació de les restriccions durant les últimes setmanes, enguany Elmini es concentrarà entre dos espais de la ciutat, els dos espais que ens permetien tenir un control de l’aforament i respectar les distàncies.

La majoria dels concerts tindran lloc a la Sala El Torín. Els artistes internacionals Adams Giles Levy, compositor anglès, i Steve Smyth, australià, encetaran la desena edició amb una nit íntima de rock i blues. Seguirem el dissabte a El Torín amb les actuacions de Kàfkia i el concert elèctric i amb banda dels The Tiki Phantoms, una banda barcelonina coneguda ja internacionalment, que ens oferiran versions de tota la vida però amb un estil més personal que barreja el Surf clàssic, Garage, Rock & Roll, spaghetti western. Diumenge a El Torín tindrem una nit molt especial. Començarà St Woods, un artista madrileny que acaba de treure el seu primer àlbum debut i que s’està posicionant com un dels artistes indie nacionals amb més projecció. I tancarem la nit amb el potent directe de la banda BigBlack Rhino. Tenim moltes ganes el dimarts dia 7 del concert amb banda sencera de Joan Colomo, artista que no necessita presentacions i molt estimat dins el festival.

 

“Concerts d’estar per casa”

Els ja consolidats “Concerts d’estar per casa” es faran tots aquest any a l’Orfeó Popular Olotí i els hem dividit en tres tardes, dos concerts per dia. Hi podrem veure dissabte a la tarda a Eric Fuentes, conegut per la seva mítica banda Unfinished Sympathy; i el projecte en solitari de Jordi Serradell. Diumenge serà el torn de la valenciana Clara Andrés, i Roger Usart ens presentarà el seu últim àlbum. I dilluns acabarem els “Concerts d’estar per casa” amb Alba Carmona, i Massa, la nostra proposta local i olotina d’enguany.

 

Clara Poch i Marçal Calvet, cloenda del festival

Tancarem la desena edició de Elmini, dimecres 8 a la tarda a la Sala El Torín, amb la nova proposta de Clara Poch i Marçal Calvet, que ens presentaran el seu últim treball Fortuna, en què han apostat per fer un gir artístic i presentar un concert performatiu i amb nous llenguatges d’expressió. Aquest concert està programat conjuntament amb Olot Cultura.

 

La imatge del cartell

El “Senyor de Elmini” és una de les icones característiques de l’imatgeria de Elmini i ens ha acompanyat en tots els cartells de totes les edicions del festival. El dissenyador és el nostre amic i artista gràfic CISCOKSL. Un cartell, juntament amb el díptic i tríptics informatius, que des de fa tres anys és dissenyat i maquetat per Xevi Prat, fundador i màxim responsable de l’empresa “demaneragrafica”, qui sempre ha donat suport incondicional al festival.

Aquest any el podem veure bevent ratafia, com a bon olotí, i tocant la seva bateria personalitzada amb els 10 anys escrits al ressonador del bombo.

El festival Elmini és creat i organitzat per l’associació La Química, entitat sense ànim de lucre formada per diverses persones actives tant en el camp de la música, les arts, la gestió cultural, i que totes, de manera directa estan relacionades amb la comarca de la Garrotxa.

Elmini va néixer sota la idea i l’objectiu de portar a la ciutat d’Olot concerts en solitari d’artistes que habitualment es presenten acompanyats del seu grup. Això ha fet que des de la primera edició i fins avui, que arribem ja a la desena, el festival tingui un format intimista amb la voluntat de potenciar la connexió i interacció entre músic i públic.

En definitiva, Elmini és més que un festival. A més de voler acostar públic i artista mitjançant concerts íntims i de petit format, també vol ser una plataforma pels artistes emergents i un festival de referència, tant per la seva proposta innovadora, com per la qualitat de la seva programació i el seu eclecticisme. Tot en un indret de Catalunya apartada de les grans ciutats, i on també es pretén potenciar totes les qualitats turístiques, gastronòmiques, històriques i culturals que té aquesta petita ciutat.

 

 

  • FCDqCjrXEAEe6Os.jpg
  • Captura de pantalla 2021-10-19 174639.png
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat