Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Comunicació

Arriba a Olot 'Ritos de amor y guerra', dins la campanya 'Retalla les violències'

La campanya 'Retalla les violències, enganxa les cures' és una campanya comarcal per lluitar contra la violència de gènere, la discriminació lgtbifòba i per construir una comarca més igualitària. Aquest diumenge es porta a terme l'última activitat a la ciutat, a càrrec de Comando señoras.

 

22 d'octubre de 2021


La campanya contra les violències de gènere finalitzarà les activitats culturals aquest diumenge la seva segona edició a Olot amb un espectacle per reflexionar sobre el rol de la dona a la ficció. Un grup de més de 20 dones representen sobre l’escenari la diversitat de les dones, sovint invisibilitzada, especialment a la ficció: dones de totes les edats, d’orígens culturals diversos, dones trans*, en diferents moments vitals que es mostraran unides en aquesta guerra diària per aconseguir un món més igualitari.

Ritos de amor y guerra és un espectacle fresc i divertit que aquest diumenge 24 d’octubre es podrà veure a les 6 de la tarda a la sala el Torín, de manera gratuïta i sense necessitat de reserva prèvia.

Amb aquesta activitat s’arriba al tram final de la campanya comarcal que ha constat d’un cicle de 16 activitats culturals de diferents formats a diferents municipis de la comarca i que ens han fet reflexionar sobre els estereotips de gènere, temes LGTBI, homofòbia, assetjament, masclisme... Les propostes han sigut del tot diverses i s’hi ha pogut veure des de titelles, conta contes, monòlegs, teatre...

A més d’aquestes activitats, la campanya ha anat desenvolupant activitats paral·leles, una d’elles és un cicle formatiu adreçats a diferents agents i que arrenca aquest cap de setmana a Olot amb una formació adreçada a les entitats que treballen temes de gènere de la comarca. Les mateixes entitats s’han organitzat per conèixer-se millor i establir contactes amb l’objectiu de sumar en l’objectiu de fer una Garrotxa cada vegada més justa, igualitària, diversa i lliure. La formació serà aquest dissabte 23 d’octubre a la tarda a la sala de l’arxiu municipal. El cicle formatiu continuarà aquesta tardor amb formacions a equips tècnics de les administracions públiques i finalitzarà amb formacions als equips polítics de La Garrotxa.

Aquesta campanya està finançada a través del Pacto de Estado contra la violència de  género del Ministerio de Igualdad i s’organitza des dels 21 ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la coordinació i seguiment de Lo Relacional.

 

 

  • Retallalesviolencies.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat